Районният съд в Берковица одобри споразумениеТримата младежи нападнали заведение, защото

...
Районният съд в Берковица одобри споразумениеТримата младежи нападнали заведение, защото
Коментари Харесай

Условни присъди за грабеж на Петрохан

Районният съд в Берковица утвърди съглашение
Тримата младежи нападнали заведение, тъй като нямали пари за дискотека

Пръскали с пикантен спрей

Районният съд в Берковица утвърди съглашение за условни присъди на трима младежи, ограбили оборота на непрекъснато заведение в прохода Петрохан. Обвиняемите са създали цялостни признания и са възстановили отмъкнатата сума - 321 лв..

Случаят е от 13 август 2020 година, когато софиянците Г. Я., П. Ц. и Б. А., на възраст 20 и 21 години, желали да отидат на дискотека, само че се оказало, че никой от тях няма джобни пари. Решили да извършат обир, метнали се на автомобил и към 1,20 ч през нощта пристигнали на Петрохан. Г. Я. и П. Ц. поставили маски и ръкавици.

Единият от тях носел и пластмасов детски револвер с топчета, който приличал на военен. Докато Б. А. чакал извън в колата с включен мотор, двамата маскирани нахлули в крайпътното ханче на компания Едноличен търговец “Палис- Тимка П.”. Пистолетът играчка бил ориентиран в лицето на продавача К. А., който бил принуден да отвори касата и да им даде всички пари. Сумата била 280 лв. и 20 евро. Когато я взели нападателите почнали да пръскат с пикантен спрей из заведението и по хората от личния състав и избягали. По пътя към София си поделили парите на три равни елементи.

Наказанията на Г. Я. и П. Ц. са по 10 месеца, а на Б. А., който е упрекнат като помощник, - 5 месеца. Присъдите и на тримата са с 3-годишен изпитателен период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР