Районният прокурор Чавдар Грошев и неговият заместник Атанас Илиев съвместно

...
Районният прокурор Чавдар Грошев и неговият заместник Атанас Илиев съвместно
Коментари Харесай

Прокурори от Пловдив изнесоха открит урок пред ученици от СУ „Христо Г.Данов“

Районният прокурор Чавдар Грошев и неговият заместител Атанас Илиев взаимно с психолог и обществен служащ от отдел „ Закрила на детето “ в Пловдив изнесоха през днешния ден открит урок в часа на класния началник пред възпитаници от 9 и 10 клас в Средно учебно заведение „ Христо Г.Данов “.

Магистратите приказваха с учениците за заплахите в интернет пространството, следствията и зависимостите от използването на наркотични субстанции, домашното принуждение, хулиганските прояви и други Психологът Елица Митева и общественият служащ Анелия Дернева показаха тематиката за правата на децата и по какъв начин те да бъдат предпазени. Часът мина при огромен интерес и се трансформира в полемика.

Срещата се реализира по програмата на Районна прокуратура-Пловдив „ Заедно в час по нравственос и право “, която тази година се организира взаимно с Дирекция „ Социално подкрепяне “ и с организации от неправителствения бранш.

На учениците беше обяснено каква е специалността на прокурора, за отговорностите и отговорностите на магистратите, тяхната работа при правенето на обвинителни актове и при отбрана на потърпевшите от закононарушения. Прокурорите и представителите на отдел „ Закрила на детето “ обясниха на учениците по какъв начин да потърсят помощ и да подадат сигнал, в случай че станат очевидци на закононарушения или имат потребност от интервенция на обществени институции.

Програмата „ Заедно в час по нравственос и право “ на Районна прокуратура-Пловдив ще продължи и в други пловдивски учебни заведения.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР