Районният кмет на Западен“ Тони Стойчева системно паркира в нарушение.

...
Районният кмет на Западен“ Тони Стойчева системно паркира в нарушение.
Коментари Харесай

НАД ЗАКОНА! Вижте какви ги върши кмет в Пловдив

Районният кмет на „ Западен “ Тони Стойчева редовно паркира в нарушаване. Служебният автомобил, отстъпен за потребностите на администрацията, бива спиран на пътното платно на бул. „ Пещерско шосе “ наоколо до Пълмед. За това алармира пловдивчанин, снимал фрагменти от разнообразни дни, в които кола на кметството е спряна в нарушаване.
Въпросното транспортно средство се употребява от Стойчева, чието жилище се намира в непосредствена непосредственост, сигнализира жителят. Според него поражда съществено несъгласието сред препоръките за морално и обществено ангажирано общество, които районният кмет дава, и дейностите ѝ.
Първото нещо, с което и пристигна на кметския пост беше да парадира с висок морал, да приканва хората за съблюдаване на разпоредбите за придвижване и да алармира органите на реда да глобяват наред. Много хубаво и похвално ще кажете. И, както постоянно става в България се случва, доста хубаво, но не е правилно “, разяснява Георги Пешев.
Той добавя, че до момента в който сигнализира през Facebook профила на районното кметство жителите да подават сигнали за погрешно паркиране – „ най-лицемерно “ си разрешава редовно да стопира колата си по този метод.


„ Десетки, да не кажа стотици поданици на квартала отнасят санкции, само че госпожа Кметицата е над закона, тя е законът. В същото време цяла година пускаше пост след пост във Facebook, по какъв начин е цялостно безсрамие да се прави краткотраен паркинг на пространството пред „ Пълмед ”. Сега я разбирам, за какво й е да има паркинг, откакто тя си паркира непрекъснато в нарушаване и никой нищо не й споделя? “, споделя Пешев.
„ Сега я разбирам, за какво й е да има паркинг, откакто тя си паркира непрекъснато в нарушаване и никой нищо не й споделя? Чашата на търпението ми преля когато видях, че желае да прави велоалея на бул. „ Пещерско шосе ”, близо до там, където паркира. Та желая обществено да й задам въпроса, по какъв начин ще паркираш г-жо кмет, в случай че реализираш тази безумна концепция, която на процедура е неосъществима? Е, аз имам отговора – върху велоалеята, тъй като вие сте над закона. И най-после още нещо морално. Служебните коли са, с цел да се употребяват по работа. Във вашата кола е сложено детско столче, което към този момент я прави персонален автомобил. Досега не бях виждал служебни коли на кметове да имат детски столчета. Все отново ние плащаме горивото. Но оправдавам се, забравих, че вие сте над Закона! “, заключва пловдивчанинът.
В коментар Тони Стойчева не отхвърли тя да употребява служебния автомобил и призна, че той е бил паркиран в нарушаване.
„ Аз пребивавам в региона и ние нямаме къде да паркираме. Всички съседи, които живеем там, през нощта паркираме там. На сутринта автомобилът се маха. Това има връзка със разногласието за обезпечаване на паркоместа на Пълмед, вместо да се обезпечат за жителите – освен за мен, а за всички. Аз съм споделила, когато бъда санкционирана, поемам следствията си за неприятното паркиране. Но като всички останали в този регион – нямам други други възможности за паркиране. Това е един обаян кръг в целия регион, изключително към лечебните заведения, които не обезпечават задоволително места за своите пациенти и чиновници. Те заемат местата към жилищата и принуждават жителите да правят нарушавания “, съобщи Тони Стойчева.
В тази връзка тя показа, че Община Пловдив не би следвало да дава правото на частни лечебни заведения да построяват или наемат паркинги. „ Вместо това общината да го построи и той да може да бъде употребяват от жителите. Дори да бъде заплатен или със скоби, само че да се откри решение на казуса с паркирането “.
Допълни още, че се намира в ежедневни разногласия с компания снабдител, чийто бус окупира тротоара пред офиса си на бул. „ Пещерско шосе “. Същият е сниман на фрагментите, предоставени от подателя на сигнала. „ Макар че на булеварда също е нарушаване е по-приемливо, в сравнение с да се разрушава инфраструктурата на града. Питам за какво полицията и общинска защита не ги глобяват даже когато ние подадем сигнал за това “, съобщи Стойчева.
На въпрос дали тя самата е ставала обект на глоба, районният кмет съобщи: „ Служебната кола не е била глобена. Личната кола – да, и съм си плащала санкцията. Както и всички съседи, постоянно ни глобяват “.
По отношение на терзанието на жители, че районният кмет употребява автомобила за персонални потребности с изключение на за служебни, поради съществуването на детско столче в него, Стойчева отговори: „ По принцип заран, когато ходя на работа, ми се постанова да закарам детето си на ясла. Тя се намира на 50 м. то дома ни, само че по закон съм длъжна да употребявам столче “.
В момента от районната администрация приготвят отговор по питане на гражданин за цената на разходваните от регион „ Западен “ обществени запаси. „ Аз нямам терзание от тези неща, тъй като съм надалеч от хората, които си разрешават да злоупотребяват с публични средства “, заключи Тони Стойчева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР