Районната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителен акт срещу рецидивист

...
Районната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителен акт срещу рецидивист
Коментари Харесай

Пандизчия от затвора в Ловеч на съд за нови три престъпления в Търново

Районната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителен акт против рецидивист за кражба, разваляне на непозната движимост и незаконно лишаване на автомобил, предадоха от Апелативната прокуратура.

Срещу И.Л. са повдигнати три обвинявания. Подсъдим е за това, че на 03.03.2019 година, в гр. В. Търново, при изискванията на рисков рецидив, посредством потребление на техническо средство – лишил от владението на жена батерия от лек автомобил на стойност 42 лв. - закононарушение по чл.196, вр. член 195, вр. чл.194, вр. чл.29от Наказателен кодекс.

Повдигнато му е обвиняване за това, че на 04.03.2019 година, в гр. В. Търново, незаконно развалил непозната движима движимост - врата на входа на кооперация, с което предизвикал вреди на притежателите на стойност 31,60 лв. - закононарушение по чл.216 от Наказателен кодекс.

Трeтото обвиняване е за това, че на същата дата, при изискванията на повторност, незаконно лишил непознат товарен автомобил „ Фолксваген Кади “ на стойност 2500 лв., като е последвала щета в размер на 780 лв. и го е изоставил без контрол, и действието е осъществено в пияно положение – закононарушение по чл.346 от Наказателен кодекс.

В ранните часове на националния празник обвиненият имал потребност от батерия за автомобил и решил да си го набави посредством кражба. Отишъл в автосервиз и от оставен за ремонт лек автомобил взел акумулатора. На идващият ден се разхождал в гр.В. Търново. Бил сърдит и минавайки около кооперация, с крайник развалил входната врата. Малко по-късно отишъл до заведение, пред което имало паркиран и отключен товарен автомобил, употребен от шефката на заведението. Обвиняемият желал да се повози, влезнал в автомобила, запалил го с ключовете, които стояли на таблото и потеглил. Преди това бил използвал алкохол. Загубил надзор над возилото и позволил ПТП, като се блъснал в два паркирани автомобила. От злополуката последвала щета на моторното транспортно средство и И.Л. го изоставил, като избягал от мястото на произшествието. Обвиняемият е осъждан неведнъж и все още изтърпява присъда в Затвора гр.Ловеч.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР