Районната прокуратура във Варна се е самосезирала след публикации в

...
Районната прокуратура във Варна се е самосезирала след публикации в
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява твърденията за нападение на мобилен пункт за ваксинация във Варна

Районната прокуратура във Варна се е самосезирала след изявления в медиите по отношение на случая на възпрепятстване на работата на мобилния имунизационен пункт в града, ситуиран на входа на Морската градина.

Проверката е формирана неотложно и има за цел да установи има ли данни за осъществено закононарушение. Установяват се очевидци и очевидци на случилото се през вчерашния ден, ревизират се и камерите, ситуирани наоколо. Работата по случая се управлява от прокурор от Районната прокуратура.

За случая се разбра от известие на министерството на опазването на здравето, в което се желае прокуратурата да проверява нападението.

Вчера три дами и един мъж нападнаха словесно медицинския екип в изнесения имунизационен пункт на входа на Морската градина във Варна, в резултат на което имунизацията беше прекъсната, посочи на брифинг днес д-р Дочка Михайлова, шеф на РЗИ.

Четиримата, провокирали спора, също са подали тъжба в полицията, защото са желали отговор дали имунизациите са позволени за използване у нас.

Три дами и един мъж, който пристигнал от София и по предварителна информация бил юрист, отишли през вчерашния ден само че мобилния пункт и споделили, че желаят да се имунизират, само че преди този момент желаят да видят разрешителното за имунизациите, които се слагат.

Било им е обяснено, че  имунизациите са позволени за приложимост в България, само че все пак те са упорствали да получат съответното позволение. Тогава хората звъннали на 112, пристигнала полиция и след къс диалог лекарят, който е бил част от екипа на ДКЦ " Света Екатерина ", и медицинските сестри напуснали мястото.

Линейката е позиционирана на входа на морската градина и през днешния ден продължава да е там.

Доктор Михайлова посочи, че всяка събота и неделя от 11 до 18 часа всеки, който желае непринудено, а не принудително, може да се имунизира.

Сред хората, които са били на мястото на пререканието, била и Маргарита Атанасова, която бе доста дейна по време на митингите. На другите се обяснява самоличността.

Доктор Михайлова акцентира, че за употребяваните на мобилния пункт ваксини има позволение от Европейската организация по медикаментите, което е годно за всички страни членки на Европейски Съюз, то е публично налично и може да се види на уеб страницата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР