Районната прокуратура във Варна предаде на съд управител на строителна

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд управител на строителна
Коментари Харесай

Съдят мним строител във Варна, обещавал апартаменти

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд шеф на строителна компания за машинация в огромни размери, оповестяват от пресслужбата на съдилището.

64-годишният шеф на строителна компания Росен Р. е предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за машинация в огромни размери, осъществена като продължавано закононарушение.

В интервала от 31 август 2007 година до лятото на 2012 година в качеството си на длъжностно лице за да набави за себе си и едноличното си сдружение имотна полза възбудил и поддържал подвеждане у живееща в чужбина варненка, че ще построи и ще й трансферира апартамент дружно с идеални елементи от двор. В реалност обаче продал парцела на различен, като предизвикал с това имотна щета на потърпевшата в размер на 17 000 лв. и 14 500 евро.

След датата, на която Росен Р. продал безсрочното право на градеж на същия апартамент на различен човек, той траял да поддържа в подвеждане потърпевшата, като направил опит да й аргументи имотна щета в размер на 2000 евро, само че действието му останало незавършено заради независещи от волята му аргументи.

Подсъдимият е бил търсен за да бъде свикан по делото. След като не е бил открит на непрекъснатия си адрес в България, посредством Интерпол е открито, че живее в Чехия. Изпратена е била молба за правна помощ до управляващите в Чехия, които са му връчили персонално призовка в качеството на обвинен. Въпреки че е бил постоянно свикан, не се е явил на нито една от посочените дати.

Ако бъде приет за отговорен от Варненския областен съд, Росен Р. може да получи наказване от 2 до 8 години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото.

64-годишният Росен Р. е осъждан два пъти за измами с парцели по същата скица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР