Районната прокуратура в Самоков повдига обвинение срещу княгиня Калина заради

...
Районната прокуратура в Самоков повдига обвинение срещу княгиня Калина заради
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние

Районната прокуратура в Самоков повдига обвиняване против княгиня Калина поради шофиране след приложимост на алкохол. Техническото средство отчело 1,5 промила.

 

За сходно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или санкция до 1500 лева. 

 

Калина Сакскобургготска е отказала да даде кръвна проба, показват от прокуратурата.

 

С протокол за непринудено предаване автомобилът ѝ е предаден на органите на реда.

 

Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за съществуване на данни за осъществено друго закононарушение по превоза.

 

Днес стана ясно, че Министерство на вътрешните работи е лишило автомобила, който княгиня Калина е управлявала. Тя е отказала да даде кръвна проба. Така ще бъде взет поради единствено резултатът от дрегера. 

 

Съпругът ѝ Китин Муньос изясни пред бТВ, че княгинята е била извънредно смутена от това, че е изгубила едно от кучата си, което търсила през целия ден. Най-много да е пила чаша вино, сподели той и изясни, че брачната половинка му по принцип не пие. Според него казусът се преекспонира, единствено тъй като става въпрос за дъщерята на Сакскобургготски и при удара на бариерата има единствено материални вреди – никой не е потърпевш, с цел да се придава такова значение, счита Муньос.

 

Според спрелия я гард на паркинга на хотела обаче тя замалко да блъсне човек.

 

Съжалява, когато човек направи неточност, няма как да не се поправи, да не съжалява. Разтревожена беше, обезпокоена, и тя е човек ". Това съобщи пред NOVA Величка Петрова, служител в двореца „ Царска Бистрица “, която е била в колата с княгиня Калина по време на случая.

 

Петрова разказва, че колата се блъснала в бариерата, когато  " обиден господинът, който беше там, със мощ дръпна врата, извади ключа, евентуално при взимане на ключа леко са я наранили ". 

" Слязохме от колата, пристигнаха полицейските чиновници и започна разпита ", показва тя. Петрова акцентира, че не може да каже дали дъщерята на Симеон Сакскобургготски е използвала алкохол преди да се качи на автомобила. 

" Придружавам княгиня Калина до Боровец, до Самоков, вие разбирате, че аз не съм на тяхната маса, не знам какво ядат и пият ", сподели още Величка Петрова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР