Районната прокуратура в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди,

...
Районната прокуратура в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди,
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със случая с поставянето на стентове в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив ревизира тъжба на жител, който твърди, че в УМБАЛ " Пловдив " е изработен опит да му слагат стент на сърцето, без да има потребност от него, заяви Нова телевизия.

Според прокурора Атанас Илиев в жалбата потърпевшото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи експерти в страната, които му споделили, че няма нужда от слагане на стент.

Илиев изясни, че откакто завърши предварителната инспекция, прокуратурата ще излезе със мнение по случая.

Полицията ще ревизира и дейностите на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ " Пловдив " доцент доктор Иван Мануков.

По думите на експерти слагането на стент в сърцето на здрав човек съществено поврежда неговото здраве. По този метод се източвала и Здравната каса, която заплаща по 5000 лв. на пациент за тази процедура.

Припомняме, че в края на септември, със заповед на изпълнителния шеф на " МБАЛ Пазарджик " АД доктор Васил Вълчев бе отхвърлен кардиологът доктор Петър Лазов до приключването на инспекциите на всички контролни органи по отношение на изказванията, че е поставял стентове на здрави пациенти.

В позицията си до медиите лекарят отхвърли да е операрирал здрави хора.

След това БЛС сезира Етичната комисия по случая с пазарджишкия кардиолог.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР