Районната прокуратура в Плевен привлече към наказателна отговорност 8 лица.

...
Районната прокуратура в Плевен привлече към наказателна отговорност 8 лица.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на 8 лица за трафик на хора в Германия

Районната прокуратура в Плевен притегли към наказателна отговорност 8 лица. Те са обвиняване в присъединяване в трафик на хора , осведоми Българска телеграфна агенция. Подсъдимите са на възраст сред 23 и 52 години.

Държавното обвиняване показва, че незаконната им активност се е правила през последните четири години на територията на разнообразни градове в Германия, главно Билефелд и Берлин. Там жертвите на трафик били принуждавани да правят полови услуги против възнаграждение, посредством изнудване, упражнено физическо и психическо принуждение, както и отправяне на закани по отношение на тях и техни родственици.

Прокуратурата прецизира, че жертвите са държани в наложително послушание, като им е забранявано да поддържат контакт с околните, както и да напущат страната. Обвиняемите по делото лишили мобилните телефони на жертвите, персоналните им документи, и не им разрешавали да излизат независимо.

Установени са пет дами жертви на трафик . Всички са българки от разнообразни градове в страната. Те са превозени до Германия посредством потреблението на насила, подвеждане и незаконно отнемане от независимост, за да бъдат употребявани за развратни дейности, прецизират от прокуратурата.

Говорителят на РП-Плевен Елеонора Янева уточни, че се търсят още три лица, членове на незаконната група. Тя разясни, че те не се намират на територията на страната.

Задържаните осем души са с наложена мярка до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за непрекъснатото им задържане под стража.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР