Районната прокуратура в Горна Оряховица разследва изборна търговия. Заподозрените за

...
Районната прокуратура в Горна Оряховица разследва изборна търговия. Заподозрените за
Коментари Харесай

Освободиха от ареста заподозрените за търговия с гласове

Районната прокуратура в Горна Оряховица проверява изборна търговия. Заподозрените за търговия с гласове в Лясковец и региона - мъж и жена - не са арестувани. Срещу тях няма повдигнати обвинявания, споделиха за " По света и у нас " от прокуратурата. Разследващите разпитват хората, чиито имена попадат в описите, открити в колата на обвинения при рутинна инспекция в петък вечерта.


Върбан Спасов и другарка му обяснили на служителите на реда, че откритите в колата описи с подробни персонални данни на към 100 поданици на община Лясковец са в действителност на техните посетители, които ще канят на огромно фамилно празненство. След разпита, двамата били освободени, тъй като проверяващите не разкрили пропагандни материали и пари в колата и последвалия обиск в жилището им. Върбан Спасов е от известната ромска фамилия Манджите в Лясковец. Днес го потърсихме в фамилната къща, там обаче ни посрещна дядо му. Той сподели, че близо 40 души са подготвени да гласоподават за избран претендент за кмет.
Пари не вземаме, не се занимаваме с пари, дава ни работа, може да снимате обектите. Никой не отива да гласоподава без пари. И вие намерете пари, дайте ми 100 лв., в случай че желаете да стане министър ще гласоподавам за вас. Гладът е по-силен от тока, това е...

В откритите описи попадат адреси на хора от няколко села в община Лясковец. В ромската махала в Добри дял настояват, че за тези избори търговци на гласове не са минавали.
Минаваха други години, предлагаха пари, не съм вземала и не съм питала никого.Друг път минават, но за в този момент още не са минавали.
За търговия с гласове законът планува от 1 до 6 години затвор и санкция от 10 000 до 20 000 лева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР