Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа

...
Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа
Коментари Харесай

Задържаха мъж от Добрич заради насилие над съпругата му, заплашил да я убие

Районната прокуратура в Добрич притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа 42-годишен мъж, предизвикал междинна телесна щета на брачната половинка си, с която бил във фактическа разлъка, при изискванията на домашно принуждение и рисков рецидив, и също така заканил се да я убие. Деянието е осъществено в следобедните часове на 12 октомври, на публично място, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Жената се намирала в игрална зала в град Добрич, когато при нея пристигнал обвиненият. Той не желаел да бъдат разграничени и опитал да убеди брачната половинка си да се върне при него. Пострадалата отказала. Последвала закана за ликвидиране от страна на 42-годишния мъж.

Минути по-късно той извадил макетен нож, нападнал жена си и я намушкал в ръката, по-късно съумял да ѝ нанесе порезни рани в региона на лицето и шията. Потърпевшата съумяла да избяга от нападателя си. Била отведена в болнично заведение, където е открита междинна телесна щета, направени ѝ били девет шева на лицето и три на врата. Няма заплаха за живота ѝ, се показва още в известието.

Малко след осъщественото от него, обвиненият самичък тръгнал към полицейско ръководство, с цел да се съобщи. Задържан е и са му повдигнати обвинявания за две закононарушения.

Говорителят на Районна прокуратура Добрич Даниел Илиев сподели за Българска телеграфна агенция, че мъжът е добре прочут на органите на реда и е осъждан неведнъж, в това число за закана за ликвидиране, междинна телесна щета по хулигански подбуди, за леки телесни повреди, за владеене на огнестрелно оръжие, тенденциозен палеж, заличаване и разваляне на непозната благосъстоятелност, за шофиране под въздействието на наркотични субстанции и други.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще упорства пред съда за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР