Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишна

...
Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишна
Коментари Харесай

Обвиниха 33-годишна жена в присвояване на 26 300 лева

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на 33-годишна жена за заграбване на 26 300 лв. от финансово сдружение в София.

Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Подсъдимата получила без правно съображение непознатото движимо имущество посредством потребление на неистинен частни документи за интервала от 29.11. 2013 година до 18.02.2014 година

Петя Л. работела като кредитен специалист в старозагорски офис на компанията, занимаваща се главно с „ разпределяне на заеми със средства, които не са набрани посредством обществено набиране на влогове или други възстановими средства “.

Работата на обвинената била да търси и набира клиенти, които имат потребност от пари, и да приготвя съответните документи за отпущането на заеми.

Документите за всеки заем се преглеждали от Петя Л., която ги изпращала в централата в гр.София за утвърждение. След това сумите били превеждани от кредитната институция по сметка на съответния кредитополучател.

Използвайки персоналните данни на шест разнообразни лица, обвинената изготвила от тяхно име заявления по отношение на обработка на персонални данни и карти на клиента, които подписала, като имитирала подписите им.

В картата на клиента обвинената посочвала подправен сегашен адрес и друга месторабота и телефон на очевидците от действителните.

Петя Л. изготвяла Договори за потребителски заем, подписани сред финансовото сдружение и шестте разнообразни физически лица, които подписала от тяхно име, като имитирала подписите им.

Обвиняемата сама изписала ръкописния текст в договорите, като показала за кредитен специалист сътрудника си Х.К., а вместо банкова сметка на клиента за погашение на заема – обвинената отразила свои банкови сметки.

Жената е била осъждана и преди за това, че посредством потребление на неистинен частни документи получила без правно съображение непознато движимо имущество – пари в размер на 15 000 лева, благосъстоятелност на финансово сдружение със седалище в гр.София, с желание да го присвои.

Делото следва да бъде планувано за разглеждане във Районен съд – Стара Загора. Ако съдът я признае за отговорна, тя може да получи наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години, конфискация на част или на цялото си имущество, както и отнемане от права.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР