Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по излъчен тв репортаж и

...
Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по излъчен тв репортаж и
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява инцидент с 6-годишно, паднало от втория етаж на детска градина

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по излъчен тв репортаж и изявления в други медии за случай, при който 6-годишно дете е паднало от прозореца на втория етаж на детска градина в с. Мирово. Наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от органите на РУ-Чирпан.

Предстои да бъдат снети показания от свидетели- чиновници в детската градина, очевидци, близки на потърпевшото дете и други Следва да се приложат по преписката и записи при съществуване на видеонаблюдение на детската градина. Указано е още да се изиска здравната документи от установените контузии и извършеното лекуване на детето.

Също по този начин ще бъде изискана информация от Регионално ръководство обучение в Стара Загора по отношение на това били ли са известени за настъпил случай, както дали е осъществена инспекция и какъв е резултатът от нея. Предстои да бъде изяснено има ли данни за нарушавания от страна на чиновници на детската градина. Разпоредено е инспекцията да се извърши в най-кратки периоди - до 30 дни.

Родители на деца от градината считат, че има опит за прикриване на случая. Първоначално им е било казано, че потърпевшото дете е паднало по стълбите, откакто друго дете го бутнало, съобщи Нова телевизия.
 Помощник-възпитателка бута, влачи и удря дете в детска градина в Благоевград
Помощник-възпитателка бута, влачи и удря дете в детска градина в Благоевград

Служителката е уволнена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР