Районна прокуратура-Стара Загора повдигна обвинение на 36-годишен мъж с инициали

...
Районна прокуратура-Стара Загора повдигна обвинение на 36-годишен мъж с инициали
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на мъж за отглеждане и притежаване на наркотици в Старозагорско

Районна прокуратура-Стара Загора повдигна обвиняване на 36-годишен мъж с букви Д.К за това, че в интервала месец май до 28 септември 2022 година в землището на с. Кравино (общ. Стара Загора) засял и отглеждал 80 броя растения от рода на конопа в нарушаване на откритите правила в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите. Това оповестиха от прокуратурата.

Освен в землището на с. Кравино, мъжът държал и в с. Медникарово, общ. Гълъбово без съответно позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите високорискови наркотични субстанции – коноп (марихуана), общо с чисто тегло 103.67 грама на стойност 622 лева, метамфетамин в два обекта общо чисто тегло 3.51 грама на стойност 87,73 лева, 3.4 метилендиоксиметамфетамин /екстази с тегло 0.11 г, на стойност 4.4 лева, всички наркотични субстанции на обща стойност 714.17 лева
 
 пресцентър, Прокуратура на Република България

Д.К. е открит и арестуван в равнища в землището на с. Кравино, общ. Стара Загора в миг на полагане на грижи по развъждане на 80 бр. растения от рода на конопа /марихуана/, който са с тегло в сурово положение към 1000 кг. По следствие е осъществен оглед на местопрестъпление, претършуване и иземване, както и персонален обиск на разположение. От мястото са конфискувани 80 бр. зелени растения от рода на конопа, сухи парчета от същия тип растение, препарати за растителна отбрана, торове, пръскачка, кофи, лопата, трион, градинарски ръкавици, ножици и други движимости.

При осъществения персонален обиск в облеклата на Д.К.са открити и конфискувани саморъчно свита цигара и насипна суха, растителна маса, която при тестване с полеви наркотест реагирала на марихуана.



При претършуване в домът на Д.К. в с. Медникарово, общ. Гълъбово били конфискувани 4 бр. растения марихуана, 1 изсъхнало растение марихуана със съцветие, 2 полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество, огледало с плътни ленти от бяло прахообразно вещество, други движимости и паричната сума от 35 хил.лева.

След привличане в качеството на обвинен, с разпореждане на наблюдаващия прокурор Д.К. е арестуван за период от 72 часа. Той е неосъждан.
Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д.К.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР