Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за замърсяване

...
Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за замърсяване
Коментари Харесай

Разследват замърсяване на околната среда край с. Калояновец

Районна прокуратура – Стара Загора следи досъдебно произвеждане за замърсяване на почвата и подземните води в с. Калояновец, общ. Стара Загора.

Това оповестиха от Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив.

С това същите биха могли да бъдат направени рискови за хора или животни и растения или негодни за използването им за аграрни и други икономически цели.

На 23.07.2018 година е бил осъществен оглед на местопрестъпление в землището на с. Калояновец, общ. Стара Загора. Били са открити, разказани и конфискувани труповете на 3 броя дребни пернати животни. Назначена е ветеринарно-медицинска експертиза, която да откри типа на животните, както и повода за гибелта им.

В хода на следствието в качеството на очевидец е бил разпитан кметът на с. Калояновец, общ. Стара Загора.

При разпита му като очевидец той е изказал изказване, че в местността до селото е видял 6 на брой изкопа (ями), покрити със земна маса, в които съгласно него, са заровени голям брой трупове на птици.

С оглед определяне на обективната истина и действителната фактическа конюнктура, наблюдаващият прокурор по делото е разпореди осъществяването на още един оглед в наличието на представител на Областна дирекция по сигурност на храните – Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР