Районна прокуратура-Пловдив повдигна две обвинения на пловдивския фотограф Димитър Дардов,

...
Районна прокуратура-Пловдив повдигна две обвинения на пловдивския фотограф Димитър Дардов,
Коментари Харесай

Пловдивският фотограф, задържан за порнография, блудствал и със 7-годишно момиченце

Районна прокуратура-Пловдив повдигна две обвинявания на пловдивския фотограф Димитър Дардов, съобщи . Припомняме, преди седмица фотографът бе задържан, откакто при обиск у него са открити нецензурен материали. Междувременно са открити доказателства и за осъществени блудствени дейности със 7-годишно момиченце. Спрямо 42-годишния мъж са повдигнати обвинявания за блудничество и основаване и държане на нецензурен материали. 

Вчера Дардов е притеглен като обвинен за блудничество. Установено е, че през 2021 година  във вила на Върховръх позната на Дардов оставила щерка си да я гледа. Според обвиняването, фотографът се е възползвал и е блудствал с детето. Обвинението е по член 149 ал.2 т.4 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.
Дардов е притеглен като обвинен и за това, че на 10 октомври 2023 година в жилище в  Пловдив е държал за себе си посредством осведомителна технология – фото и видеофайлове, представляващи нецензурен материали, за които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст - закононарушение по чл.  159 алинея 6 от Наказателния кодекс. 

На 12 октомври 2023 година Районна прокуратура-Пловдив е внесла искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на фотографа. Районен съд го е задържал под стража, като мярката може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция. Защитата на фотографа е поета от юрист Йордан Давчев. 

Разследването по случая е извършено от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Дардов бе измежду търсените фотографи в града, прочут е със сватбените и абитуриентските си сесии. В формалния си уебсайт оповестява, че е снимал над 1340 сватби в България и чужбина. Не крие обстоятелството, че е снимал и 11 сватбени тържества на чиновници на Национална агенция за приходите. 

Записванията за абитуриентските фотосесии за така наречен " Клас на Дардов " се вършат година по-рано. Прави и портретна снимка.

Според информация на TrafficNews Дардов е поставял скрити камери в съблекални и сервизни помещеня по време на сватбените тържества, които е заснемал. Младоженци, които не се възползвали от услугите му, били посетени от Национална агенция за приходите след сигнал от фотографа за нелегално добити средства. 

Полицаи, профилирани в следствие на кибер закононарушения, търсят и други нецензурен материали, снимани от фотографа. 

  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР