Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми по бързите

...
Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми по бързите
Коментари Харесай

Митничари от Капитан Андреево откриха над 2 млн. лева в скрити в микробус

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинени по бързите производства С.Р., на 45 година, жител на Молдова, О.Р., на 55 година, гражданка на Украйна, и Н.И., на 42 година, жител на Турция, за това, че на ГКПП-Капитан Андреево не изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери – общо за тритe случая недекларираната валута е в размер на 2 204 065 лв., съобщи БЛИЦ.бг.

Престъплението, осъществено от Н.И., е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателен кодекс, на О.Р по чл.251, ал.1 вр. чл.20, ал.4 от Наказателен кодекс, а на О.Р - по чл.251, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс.

На 2 февруари 2023 година към 20,00 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл рейс с турска регистрация, ръководен от турския жител И.Ъ.,на 39 година, и втори лидер А.С., на 50 година, също от Турция. Автобусът пътувал от Украйна за Турция през България.

При осъществена инспекция на транспортното средство във фабрична празнина под една от стълбите митническите чиновници от Териториална дирекция " Митница Бургас " при Агенция „ Митници “ открити недекларирани парични средства - 125 000 $ с българска равноценност към 230 531 лв..

На 3 февруари 2023 година към 03,15 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за влизане в България от Турция на път за Молдова дошъл микробус с молдовска регистрация. Като пасажери в микробуса пътували молдовският жител С.Р., на 45 година, и украинската гражданка О.Р., на 55 година

При осъществена инспекция на автомобила във фабрични кухини и в особено приспособен тайник в задната стена на микробуса митническите чиновници разкрили недекларирани парични средства – 32 461 000 украински гривни с българска равноценност към 1 623 050 лв..

От дейностите по следствието досега е открито, че при осъществяване на закононарушението С.Р и О.Р. са работили в съучастничество. С.Р. е подкрепил О.Р. като съзнателно я улеснил къде и по какъв начин да бъдат укрити паричните средства в микробуса.

На 5 февруари 2023 година към 15 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от Н.И., на 42 година, турски жител. Той пътувал от Германия за Ирак през България.

При осъществена инспекция на транспортното средство във въздухопровода на товарния отсек на полуремаркето митническите чиновници разкрили недекларирани парични средства – 179 200 евро с българска равноценност към 350 484 лв..

Общата стойност на откритата валута по трите бързи производства е с левова равноценност 2204 065 лв.. Действията по следствието по трите бързи производства не престават под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград и ще приключат в законния период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР