Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Илиан Георгиев обсъди проблемите

...
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Илиан Георгиев обсъди проблемите
Коментари Харесай

Илиан Георгиев: Бизнесът има моята подкрепа, ще бъда в диалог с всеки предприемач

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Илиан Георгиев разиска проблемите на бизнеса с ръководителя на Стопанската камара в Благоевградска област инж. Иван Вълков.

Двамата приказваха за провокациите, с които се сблъсква бизнесът в района и обрисуваха хрумвания по какъв начин законодателството да бъде в помощ на предприемачеството. Акцентите бяха по какъв начин да се понижи бюрократичната тежест, която виси над дребните и междинни предприятия и пречи на развиването им, както и все по-острият недостиг на квалифицирани фрагменти.

„ Гръбнакът на стопанската система са работещите хора, в това число и в областта на промишлеността. Липсата на готови инженерни фрагменти стопира развиването на софтуерните бизнеси с висока добавена стойност. Нужни са законодателни промени в междинното и висшето обучение, както и основаването на повече софтуерни и инженерни фрагменти и дисциплини за потребностите на пазара “, разяснява Илиан Георгиев.

Според него отварянето на българския трудов пазар към трети страни е краткотрайно решение и напъните би трябвало да бъдат в посока основаване на фрагменти, които да намират реализация в Благоевград и да остават тук да живеят.

Кандидатът за депутат от ГЕРБ акцентира, че е значимо да се поддържат професионалните гимназии, а университетите да се предизвикват да разкриват софтуерни специалности.

Илиан Георгиев и инж. Иван Вълков разискаха и най-важната тематика за Благоевград – построяването на индустриална зона, в която настоящите предприятия да могат да се развиват и уголемяват, а страната да сътвори техническата инфраструктура, с цел да може бизнесът да бъде улеснен и поощрен.

„ Бизнесът чака от страната положително и гъвкаво законодателство, развиване на електронните услуги и цифровизация. Само по подобен метод ще се подтиква стопанската система “, беше безапелационен Георгиев.

Той пое ангажимент, в случай че бъде определен за депутат, да работи за възстановяване на бизнес средата в Югозападния район и да е в разговор с всеки бизнесмен, както и с управлението на Регионалната стопанска камара.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР