Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, се самосезира

...
Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, се самосезира
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Враца проверява данни за упражнено полицейско насилие спрямо 22-годишен мъж в гр. Козлодуй 

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Козлодуй, се самосезира по информация в медии, касаеща потърпевш 22-годишен мъж.

Твърди се, че той бил подложен на полицейско принуждение през нощта на 05.08.2022 година в центъра на гр. Козлодуй.

Наблюдаващият прокурор е образувал кореспонденция за изясняване в цялост на обстоятелства и условия, свързани с случая и е упълномощил на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Враца осъществяване на инспекция. Предстои снемане на сведения от участвали на местопроизшествието и от полицейските чиновници. Следва да се изискат и да се приобщят документи, в това число медицински, както и да се откри съществуването и продължителността на твърдените дейности по упражнена физическа мощ и помощни средства.

Междувременно прокуратурата е известена за формирано в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Козлодуй досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс. Посочва се, че към 02,20 на 06.08.2022 година Л.К. (на 22 години)противозаконно пречел на орган на власттада извърши отговорностите си. Пред заведение на ул. „ Христо Ботев “ в гр. Козлодуй той отказал да даде документ за идентичност, да му бъде осъществена инспекция и направил неколкократни опити да напусне мястото.

Работа по прокурорската кореспонденция и досъдебното произвеждане продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР