Районна прокуратура – Търговище започна досъдебни производства за нерегламентирано преминаване

...
Районна прокуратура – Търговище започна досъдебни производства за нерегламентирано преминаване
Коментари Харесай

В Търговище заведоха досъдебни производства срещу нелегални мигранти от Афганистан

Районна прокуратура – Търговище стартира досъдебни производства за нерегламентирано прекосяване през държавната граница на страната ни от група чужденци.

Досъдебните производства по член 279 и член 280 от Наказателен кодекс са свързани със арестувана група непознати жители, минала без позволение границата на Република България.
 Агенция Франс Прес: Брюксел има интерес от насилието против мигранти по Балканския маршрут Агенция Франс Прес: Брюксел има интерес от насилието против мигранти по Балканския маршрут
Сгушени към огньове за готвене, до момента в който в Босна настава зимата, бежанци са изправени пред риска да бъдат бити и унижавани от хърватск...

На 21 октомври 2021 година, в борова гора край пътя сред градовете Котел и Омуртаг, са арестувани 16 души – чужденци, от мъжки пол на забележима възраст от 10 до 20 години, които не приказват български език. Седем от тях са пълнолетни мъже, седем са малолетни, а двама от чужденците са малолетни. При опит да бъде открит техният генезис, станало ясно, че никой от групата не има документ за идентичност.

Според информация, предоставена от чужденците, групата идва от Афганистан, и участниците в нея са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България.

Работата по изясняване на обстоятелствата и събитията към случая продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура-Търговище. Пълнолетните чужденци са арестувани, на останалите е предоставена протекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР