Районна прокуратура – Монтана възложи проверка по преписка, образувана по

...
Районна прокуратура – Монтана възложи проверка по преписка, образувана по
Коментари Харесай

Прокуратурата в Монтана започна проверка по записа от Габровница

Районна прокуратура – Монтана разпореди инспекция по кореспонденция, формирана във връзка изявления в медии за съществуване на данни за осъществено закононарушение в с. Габровница, област Монтана, по член 169 от Наказателен кодекс – превръщане на резултат от избори от длъжностно лице.

Наблюдаващият прокурор е указал на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в гр. Монтана да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, публикуван в медиите, и да обясни за коя точно изборна секция той се отнася.

Полицейският орган следва да откри ръководителя, членовете на съответната изборна секция, както и присъстващи по време на снимането на видеозаписа. На всички лица ще се снемат подробни сведения.

Предстои да бъде изискана информация и документи от Общинска изборна комисия по отношение на постъпили сигнали за нарушавания при провеждането на локалните избори на 29.10.2023 година, осъществяване на възможна инспекция и резултатите от нея.

Проверката ще бъде осъществена в къс период, след което материалите ще се предадат на наблюдаващия прокурор за изговаряне.

Припомнаме, че по-рано през днешния ден се появи нов запис. Той също е от видеонаблюдението на изборния развой. От него се вижда по какъв начин член на комисията зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници, съобщи Българска национална телевизия.

Чува се и разговор, в който се разисква по какъв начин да бъдат регистрирани невалидните бюлетини за кмет, написа Българска национална телевизия. Впоследствие обаче от протокола, качен на страницата на ЦИК излиза наяве, че броя на невалидните бюлетини, вписани в него, съответствува с броенето от видеонаблюдението.

За сметка на това в протоколите, отчели избора на общински съветници няма нито една недействителна бюлетина.

" Кристияне, можем ли да кажем единствено нещо? Тия бюлетини невалидни ли ще останат или ще ги оправим нещо? "

" 68 и 26 за кой ще го пишеш? "

" На 2. На тебе една, на мене една, на тебе една, на мене една ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР