Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж,

...
Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж,
Коментари Харесай

Задържаха мъж, опитал да изнасили жена в Добрич

Районна прокуратура – Добрич притегли към наказателна отговорност 30-годишен мъж, направил опит за обезчестяване на стара жена. Мъжът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Обвиняемият е прочут на правоохранителните органи. Той е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения и е направил похищението в изискванията на рисков рецидив.

Около 23:00 часа на 4 февруари 2024 година, обвиненият счупил прозорец на частен дом и влезнал в жилището. В къщата живеела сама жена. Мъжът я нападнал, съумял да я хване, запушил устата й и опитал да я събори. Пострадалата оказала опозиция и отблъснала нападателя си. Това го отказало и той бързо напуснал парцела. Жената подала сигнал за случилото се и на място бил изпратен полицейски екип. По случая неотложно е стартирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Районна прокуратура – Добрич.

В резултат от бързите дейности по следствието е открита самоличността на нападателя. Той е арестуван в дома си. Предявено му е обвиняване за закононарушение по член 152, алинея 3, т. 5, вр. алинея 1, т. 2, вр. член 29, алинея 1, писмен знак „ а “, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс. Предстои през днешния ден в съда да бъде импортирано искане за задържане на обвинения под стража.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР