Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с

...
Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с
Коментари Харесай

Само условна присъда за младеж, ударил по главата и откраднал чантата на жена

Районен съд – Варна утвърди реализирано сред страните съглашение, с самопризнание на виновността, по силата на което на 22-годишен юноша бе наложено условно наказване за осъществен от него през м. януари предходната година обир над жена, оповестиха от съда.

Подсъдимият бе наказан на една година отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период.

Самото закононарушение е осъществено рано сутринта на 29 януари 2021 година. Жертва на похищението станала жена, която до момента в който вървяла по тротоара на бул. „ Владислав Варненчик “ в централната градска част, при разминаване с подсъдимия била нападната от него. Веднага откакто я подминал 22-годишният юноша се обърнал, блъснал я по главата и издърпал носената през рамото ѝ чанта, с наличните се в нея портфейл, мобилен телефон, персонални документи, банкова и здравна карти. Пострадалата се пробвала да задържи чантата, само че не съумяла, а нападателят побягнал и се скрил в прилежащите на булеварда улици. Общата стойност на отнетите при грабежа движимости възлиза на близо 240 лв..

Младежът е с чисто правосъдно минало. Причинените от действието имуществени вреди са възобновени на потърпевшата. В тежест на подсъдимия остават направените по делото разходи. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР