Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между районната прокуратура

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между районната прокуратура
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, осуетил проверка и ранил инспектор по рибарство в Монтанско

Районен съд – Монтана утвърди съглашение, реализирано сред районната прокуратура и отбраната на подсъдимия И. Б. Р., за наказване „ Пробация “ за опит да попречи на контрольор в Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ да извърши инспекция и нанесена на инспектора лека телесна щета.
На 13.06.2018 година към 1.30 часа, на път Е-79 наоколо до разклона за Чипровци, в местността,,Палековото “ край Монтана, основен контрольор от ИАРА Р. Й. В. спрял за инспекция лек автомобил,,Субару Легаци “, каран от И. Б. Р. с пасажер П. С.
Водачът направил опит да попречи на инспектора да извърши служебните си отговорности, не изгасил мотора на автомобила, потеглил внезапно по време на инспекцията и повлякъл по пътното платно проверяващия, като му нанесъл леки телесни повреди - охлузвания и драскотини по ръцете и наблягане в тазова област.
Малко по-късно инспектори на ИАРА и пристигнали служители на реда застигнали авариралия в равнища автомобил „ Субару “ и задържали И. Б. Р., а П. С. избягал.
В багажника на колата били открити лодка и хрилни мрежи.
Пред съда подсъдимият И. Б. Р. /44-годишен, със приблизително особено обучение, работи, осъждан/ се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ със следните пробационни ограничения:
- наложителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник за период от 6 месеца и честота два пъти седмично;
- наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца за нанесената на инспектора лека телесна щета.
За второто осъществено закононарушение – опит да попречи на орган на властта да извърши служебните си отговорности, което е закононарушение срещу реда и ръководството, съдът наказа И. Б. Р. с още едно наказване „ Пробация “ за период от 6 месеца.
Районен съд дефинира на подсъдимия едно общо най-тежко наказване „ Пробация “ с ограничения:
- наложителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице за период от 6 месеца с честота два пъти седмично;
- наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца.
Разноските по делото в размер на 199 лева за експертизи би трябвало да бъдат импортирани от И. Б. Р. по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР