Районен съд – Лом освободи от наказателна отговорност и наложи

...
Районен съд – Лом освободи от наказателна отговорност и наложи
Коментари Харесай

Безнаказано! Глобиха с 1000 лева мъж, подложил на домашно насилие майка си в Лом

Районен съд – Лом освободи от наказателна отговорност и наложи административно наказване „ Глоба “ на обвинения П. В. М., нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение във връзка с неговата майка Е. М. М.
През месец февруари тази година със Заповед за незабавна отбрана по гражданско дело № 165/2020 год. на районен съд - Лом са постановени ограничения за протекция като П. В. М. е бил длъжен да се въздържа от прояви на домашно принуждение против неговата майка и му е неразрешено да се доближава на по-малко от 20 метра до нея, жилището й, както и до местата й за обществени контакти и отдих. Обвиняемият е бил и отхвърлен от взаимно населяваното с майка му жилище до привършване на производството по гражданското дело № 165/2020 година Заповедта е била връчена на обвинения персонално на 11 февруари 2020 год. Въпреки това, П. В. М. не спазил заповедта, отказал да напусне населяваното с потърпевшата жилище и даже забранил на майка си да минава през стаята му и я принудил да влиза в стаята си през прозореца.
На 17 февруари 2020 година обвиненият П. В. М. – явно алкохолно заслепен и носещ туба вино, влезнал в стаята на майка си, почнал да я наскърбява – псувал, крещял да напусне дома му и заплашвал, че ще я пребие. За закононарушението Наказателният кодекс планува наказване „ Лишаване от независимост “ до три години и санкция до 5000 лева Тъй като обвиненият не е осъждан, не е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказване и от действието му не са настъпили имуществени вреди, Районна прокуратура предложи на съда П. В. М. да бъди освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена санкция. Районен съд призна П. В. М. за отговорен, че не е извършил заповед за отбрана от домашно принуждение, с която са постановени ограничения за протекция на майка му, като го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказване – санкция в интерес на страната в размер на 1000 лв..
Решението предстои на обжалване или митинг пред Окръжен съд Монтана в 15 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР