Районен съд–Лом одобри споразумения между Районна прокуратура-Монтана, Териториално поделение–Лом, и

...
Районен съд–Лом одобри споразумения между Районна прокуратура-Монтана, Териториално поделение–Лом, и
Коментари Харесай

Районен съд-Лом наказа със затвор двама мъже, погазили за пореден път законите на пътя

Районен съд–Лом утвърди съглашения сред Районна прокуратура-Монтана, Териториално поделение–Лом, и отбраната на двама подсъдими, хванати за повторно да ръководят коли – единият след приложимост на алкохол над 1.2 промила, а другият - без удостоверение за право на ръководство на МПС.
На 24 юни 2021 година чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция на улица в Лом лек автомобил „ Форд “, ръководен от Т. Б. Т. /35 г./ и открили с дрегер, а по-късно и с химическо проучване, че кара с централизация на алкохол над 0.5 на хиляда, а точно 1.49 на хиляда. В хода на формираното против Т. Б. Т. досъдебно произвеждане било изяснено, че той към този момент е осъждан от РС–Лом с влезнала в действие присъда от 2019 година за същото закононарушение. Пред съда Т. Б. Т. - със приблизително обучение, осъждан, незает, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 5 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен общ режим, 400 лв. санкция в интерес на страната и отнемане от право да ръководи МПС за период от 18 месеца.
Районен съд–Лом утвърди и съглашение сред Районна прокуратура-Монтана, Териториално поделение–Лом, и отбраната на подсъдимия Ц. И. Т. за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно. Ц. И. Т. /28 г./ е бил хванат от чиновници на полицията на 13 март 2021 година в село Василовци, област Монтана, да ръководи лек автомобил „ Опел “ без нужните документи. Проверка открила, че Ц. И. Д. към този момент е наказван за същото действие с Наказателно разпореждане на Началника на РУ-Лом от 12 май 2020 година, влезнало в законна мощ на 19 юни 2021 г,. и от налагането на административното наказване не е изтекла една година. Пред съда Ц. И. Д – със приблизително обучение, незает, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “, което да изтърпи при първичен общ режим.
Определенията на съда са дефинитивни и не подлежат на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР