Районен съд-Лом одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и

...
Районен съд-Лом одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и
Коментари Харесай

Пробация за осъждан 20 пъти мъж, седнал зад волана на нередовна кола в Монтанско

Районен съд-Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и отбраната на подсъдимия С. К. Ц. за наказване „ Пробация “ за период от 2 години и 200 часа безплатен труд в интерес на обществото за следващо ръководство на нерегистрирано МПС.
На 27 октомври 2021 година към 13.50 часа чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели в село Якимово, област Монтана, лек автомобил „ Опел Корса “, който не бил регистриран по надлежния ред съгласно условията на Закона за придвижване по пътищата и Наредба №I-45 от 24.03.2000 година за регистрацията, доклада, стартирането в придвижване и прекъсването от придвижване на МПС. Проверката открила, че с изключение на, че ръководи нерегистрирано МПС мъжът зад кормилото С. К. Ц. е недееспособен лидер, за което му е формиран акт. Срещу мъжа е било формирано досъдебно произвеждане, от документите по което е видно, че той е осъждан 20 пъти до момента като последните му две присъди са за ръководство на нерегистриран автомобил. Пред съда С. К. Ц. – 47-годишен, от село Якимово, с главно обучение, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ със следните пробационни ограничения:
1. „ Задължителна регистрация по сегашен адрес “ с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице, два пъти седмично за период от 2 години;
2. „ Задължителни периодически срещи с пробационен служащ “ за период от две години;
3. Безвъзмезден труд в интерес на обществото по 100 часа за всяка календарна година.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и протес
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР