Район Централен организира кампания за събиране на опасни отпадъци от

...
Район Централен организира кампания за събиране на опасни отпадъци от
Коментари Харесай

Кампания за опасни отпадъци в Централен

Район „ Централен ” провежда акция за събиране на рискови боклуци от семействата. Инициативата ще се организира на 26.05.2022 година (четвъртък). Гражданите могат безплатно да предават тези боклуци от 10:00 до 16:00 ч. в мобилен пункт на паркинга  зад ресторант „ Стадиона ” (магазин „ Т Маркет ”) на бул. „ Шести септември ”.

Ще се одобряват живак и уреди, съдържащи рисковия метал (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домашен препарати, мастила и опаковки с рискови субстанции, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, както и медикаменти с изминал период на валидност.

Освен по време на акцията, рискови боклуци могат да бъдат излъчени на площадките за разделно събрани боклуци от семействата, обособени в шестте административни региона на общината, като информация за местонахождението им и работното време, може да бъде открита на формалната интернет страница на Община Пловдив: http://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/.

Включването на боклуци с рискови свойства в общия поток битови боклуци въздейства негативно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР