Район Централен - Община Пловдив обявява архитектурни конкурси за идейни

...
Район Централен - Община Пловдив обявява архитектурни конкурси за идейни
Коментари Харесай

Район „Централен“ обявява конкурси за концепции за обновяването на 2 парка

Район " Централен " - Община Пловдив афишира архитектурни състезания за идейни концепции за реорганизация и възобновяване на парковете „ Парашутна кула “ и „ Мальовица ”, които се намират на бул. „ Васил Априлов “.
Прочетете още
Основната цел е територията на двата парка да бъде актуализирана и благоустроена със модерно звучене, тъй че да се трансформира в притегателно и атрактивно място за отдих през всички сезони. Същевременно би трябвало да се подчертае метода към тепето и да бъдат обособени обособени зони за спорт и атракции, като се вземе поради денивелацията на терена в парк „ Парашутна кула “ и съществуването на археология в парк „ Мальовица “.

Участниците в състезанието за двата парка би трябвало да дадат решение за прибавяне на нова дървесна растителност, съобразена с климатичните условия и в естетика с естествената забележителност - Парк на Хълма на Освободителите, да плануват реорганизация на съществуващата алейна мрежа или основаване на нова, с въвеждане на повсеместен дизайн за обезпечаване на налична архитектурна среда за всички, като се регистрират и характерните потребности на хората с понижена пъргавина. Необходимо е да се оформят разнообразни кътове за отмора, място за срещи и рекреация, както и места за статуи, площи за експониране на творби на изкуството и спомагателни художествени детайли и детайли на градската среда.

Проектантите, които вземат участие в състезанието за парк „ Парашутна кула “ следва да предложат отделяне на зона с улеи за пързаляне в зимни и летни условия, както и за разполагане на преместваем обект за комерсиална и обслужваща активност с повърхност до 30 кв. м., употребявайки естествената денивелация на терена.

Авторите на концепции за парк „ Мальовица “, пък се очактва да дадат решение за експониране и отбрана на частта от трасето на акведукт Филипопол, преминаващ през парцела.

Крайният период за подаване на документите е 15 септември.

Подробни условия за присъединяване в състезанията, могат да бъдат открити на уеб страницата на регион „ Централен “ в бранш „ Обявления “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР