Райън Джеймс Хикман е американски младши предприемач станал известен с

...
Райън Джеймс Хикман е американски младши предприемач станал известен с
Коментари Харесай

11-годишен предприемач от Калифорния спасява света от отпадъци

Райън Джеймс Хикман е американски младши бизнесмен станал прочут с напъните си за преработване на боклуци, освен в родния си щат Калифорния, само че и по целия свят.
Момчето получава международна популярност през 2016 година, когато историята му набира огромна известност в обществените мрежи. А дейностите му въодушевяват милиони хора по света, които се причисляват към идеята му за избавяне на планетата.
Роденият на 7-ми юли 2009 година Райън е единствено на 11 години, само че към този момент е горделив притежател на рециклираща компания, носеща неговото име –.


Как стартира всичко
През 2012 година, когато Райън е още 3-годишен, татко му го води в локален център за преработване на боклуци, с цел да оставят няколко дребни торби с консерви и бутилки, за което получават и няколко $. Тази видимо елементарна преживелица слага началото на бъдещото му развиване.
Малкият Райън остава толкоз впечатлен, че още на идващия ден осведоми родителите си, че желае да раздаде празни найлонови торбички на всички съседи, където те да събират своите рециклируеми боклуци и да му ги дават.



Местните семейства стартират да събират консервите и бутилките си за Райън, като описват за самодейността му на свои другари и сътрудници. Днес дребният бизнесмен има клиенти из целия окръг Ориндж, Калифорния, а пристрастеността му за все по-масово преработване е още по-осезаема.
Райън събира и рециклира пластмасови и стъклени бутилки за питиета, както и алуминиеви кутии. Всяка седмица момчето прекарва по няколко часа, в които сортира отпадъците от клиентите си и ги приготвя за превозване до локалния център за изкупуване, където се разтоварват и претеглят. Родителите на Райън поддържат самодейността му и оказват помощ с каквото могат, само че най-много с превоза.


Световна популярност
Усилията на Райън за опазването на околната среда към този момент са интернационално приети. Момчето получава наградата „ Младото знамение на CNN “ за 2017 година и се появи в шоуто на Елън Дедженеръс. Същата година той е награден с оценката „ Гражданин на годината “ от родния си град Сан Хуан Капистрано и е избран от регистъра на Ориндж Каунти като един от 100-те най-влиятелни хора за 2017 година.


Признанията му не стопират и през идващите години – през 2018 година Райън е определен от уеб портала MSN в топ 15 на децата, които трансформират света; получава премия за „ Добро домакинство “ през 2019 и 2020 година, влизайки в листата от 40 деца, трансформирали света; видян е и от списание Reader`s Digest 2020, където попада в листата на децата на десетилетието, изменящи света; включен е в списание TIME за деца, в National Geographic, както и като част от WHIZ KID в списание OC Family. През 2020 година Райън беше номиниран и беше измежду топ финалистите за премията „ Дете на годината “ (Kid of the Year) на списание TIME.



Цел
Райън се надява да увеличи колкото се може повече осведомеността за спасяването на планетата посредством преработване. Целта му е да рециклира отпадъците преди те да попаднат в океана, където стават рискови за околната среда и животните.
Компанията му към този момент е рециклирала над 800 000 кутии и бутилки и за няколко години е събрала над 10 000 $. Момчето икономисва за своето бъдещо обучение, само че има и една по-нестандартна фантазия – да си купи личен камион за отпадъци, за може да събира и рециклира още повече боклуци.



Райън постоянно се включва в почистването на плажове и продава тениски с фирменото лого на компанията си, като подарява всички събрани доходи на Тихоокеанския морски център за бозайници в Лагуна Бийч и подкрепяне на техните доброволчески старания.
Малчуганът е горделив дипломат на още няколко фондации, подкрепящи преработването – Recycle From Home, Acasta, Sand Cloud, Busch Systems, Recycle Across America и Valet Living.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР