Равносметката ми от краткия живот на 45-ото Народно събрание е,

Равносметката ми от краткия живот на 45-ото Народно събрание е, ...

Владислав Панев: 45-ото НС отнесе в историята манталитета „ГЕРБ“„Равносметката ми от краткия живот на 45-ото Народно събрание е, че този парламент свърши основната си роля – да отнесе в историята манталитета „ГЕРБ“ и манталитета „Борисов“, каза пред БНР Владислав Панев, ексдепутат от „Демократична България“, съпредседател на „Зелено движение“, финансист.
„Иначе това, което трябва да се разследва в бъдеще е и отправените обвинения – институциите трябва да се задействат буквално следващите дни, защото репутацията и доверието в капиталовия пазар е поставено на карта. сделките по този казус“, подчерта още в „Преди всички“ Панев.

„НАП е орган към МС и може още в следващите дни да се направят кадрови промени, за да се възстанови доверието към институциите, защото то последните години беше на критично ниски нива…

А откакто сме членове на ЕС се изливат десетки милиарди левове субсидии в земеделието и това предполага този отрасъл да бъде сравнително корупционен“, коментира още Панев.
По думите на Владислав Панев трябва освен да осигури честни и прозрачни избори, без купен вот, но и да осигури работеща икономика, защото инфлацията расте в световен мащаб.

„Също в рамките на месец трябва да бъде преработен и внесен в ЕК , това е голямо предизвикателство за служебния кабинет. В този план трябва да се повишат исканите средства за жп транспорт, за дигитализация, за справянето с ръста на цените за въглеродните емисии, които поставят България в доста неизгодна позиция“, коментира още ексдепутатът.

Още по темата в звуковия файл.

Източник: bnr.bg