Равнището на безработица във Варненска област през юни е 2,4

...
Равнището на безработица във Варненска област през юни е 2,4
Коментари Харесай

Безработицата във Варненско отчита лек спад

Равнището на безработица във Варненска област през юни е 2,4 %, оповестиха от Регионалната работа по заетостта в крайморския град. В съпоставяне с предходния месец се регистрира спад с 0,3 на 100 на безработицата.

През отчетния месец за едно свободно работно място, оповестено в бюрата по труда в региона, са се конкурирали приблизително по трима безработни.

В регионалния център броят на записаните безработни за интервала е 2726 - с 39 по-малко по отношение на предходния месец. Равнището на безработица в града е 1,6 % или с 0,5 на 100 по-ниско по отношение на юни миналата година. В съпоставяне с май т.г. нивото на безработица резервира равнището си от 1,6 %. 

През юни в бюрата по труда от региона са декларирани 920 работни места, като най-вече са декларираните работни позиции от сферата на хотелиерството и ресторантьорството – 796.

 istock istock
От началото на годината до края на юни в региона на работа са постъпили 4978 безработни. За интервала броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда, е намалял с 3283. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР