Равенството между Лудогорец и Левски в четвъртък официализира зимното лидерство

...
Равенството между Лудогорец и Левски в четвъртък официализира зимното лидерство
Коментари Харесай

ЦСКА е есенен лидер за шести път през този век

Равенството сред Лудогорец и Левски в четвъртък официализира зимното водачество на ЦСКА в шампионата. " Армейците " се качиха на върха след успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в Коматево на 19 октомври и ще останат на него най-малко до уикенда на 11-12 февруари - съвсем 4 месеца.

" Червените " зимуват на водещата позиция в шампионата за шести път през този век, като съумяват да запазят задатъка си през сезон 2002/2003, 2004/2005 и 2007/2008, напомня " Тема спорт ". Стойчо Младенов победи като есенен, а по-късно и като краен отличник надлежно за 29-ата и 31-ата шампионска купа на ЦСКА, до момента в който за 30-ата принос имат Ферарио Спасов и Миодраг Йешич, който се трансформира в първия и до момента единствен чужденец, извеждал отбора до златните медали.
 ЦСКА - заслуженият водач!
ЦСКА - заслуженият водач!

" Армейците " номер 1 по съвсем всички индикатори

" Армейците " обаче имат и две съществени обици на ухото си от последните две десетилетия. Те влизат в пролетния дял на сезон 2005/06 с актив от 7 точки пред втория Левски, само че в последна сметка през месец май остават на 3 пункта зад сините, водени от Станимир Стоилов. Червените по този начин и не съумяват да запълнят празнината, оставена след продажбите на вратаря Деян Максич, който блясва в реванша с Ливърпул на " Анфилд " и двете победи над Байер (Леверкузен), както и стоманените бранители Ибрахима Гай и Радослав Забавник.

Най-големият срив на ЦСКА след есенно водачество пък идва през 2015 година. Тогава " армейците " зимуват с 44 точки след изиграването на 19 кръга, а Лудогорец е с 41 пункта. Следва най-слабата пролет в историята на 31-кратните първенци, придружена от финансов колапс, куп кавги, промяна на собствеността и 10 следващи мача без маркиран гол. Червените приключват на пета позиция, а след сезона лицензът им е лишен и са пратени във В група.

През пролетта ЦСКА ще направи всичко допустимо да резервира есенния си задатък на върха, какъвто има за първи път от 8 години.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР