Растението черен кимион (Nigella sativa), което се среща в Северна

...
Растението черен кимион (Nigella sativa), което се среща в Северна
Коментари Харесай

Черен кимион може да се използва като лек срещу COVID-19

Растението черен кимион (Nigella sativa), което се среща в Северна Африка и Западна Азия, може да се употребява в бъдеще като ново лекарство против Covid-19, сочи изследване на австралийски учени, представено от изданието Medical Express.

Според откривателите от Технологичния университет на Сидни тимохинонът - дейната съставна част в черния кимион, може да се свърже с шиповидния протеин на новия ковид и да предотврати белодробна зараза.

Учените настояват, че той може също да блокира цитокиновата стихия, която се развива от тежко заболели пациенти, настанени в болница с COVID-19.

Доказано е, че тимохинонът предотвратява отделянето на предизвикващите възпаления химикали като интерлевкини. По този метод дейната съставна част в черния кимион може евентуално да взе участие в лекуването на астма или екземи, на артрит, в това число ревматоиден и остеоартрит, даже и на множествена склероза.

Черният кимион има позитивно влияние при лекуването на високо кръвно налягане, холестерол и диабет. Като противовъзпалително средство растението оказва помощ на страдащите от алергичен ринит и синузит, както и от епилепсия при децата.

Растението също по този начин е потвърдено дейно в лабораторна среда за заличаване на бактерии като златист стафилокок, които могат да причинят голям брой от леки до тежки инфекции, в случай че обхванат в кожата.

Данните от изследването са оповестени в изданието " Клиникъл енд експериментъл фармаколъджи енд физиолъджи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР