Растежът на руската икономика се забави рязко през последното тримесечие

...
Растежът на руската икономика се забави рязко през последното тримесечие
Коментари Харесай

Руската икономика се измъкна от рецесията, нараствайки с 1,5% през 2017 г.

Растежът на съветската стопанска система се забави внезапно през последното тримесечие на предходната година, само че все пак за цялата 2017 година Брутният вътрешен продукт се разшири за пръв път от три години насам, нараствайки с 1,5%, демонстрират данни на формалната държавна статистика, оповестява БНР.

Брутният вътрешен артикул на Русия се увеличи през четвъртото тримесечие на 2017 година с едвам 0,9% по отношение на година по-рано след солидна агресия от 2,2% през интервала юли - септември (възходяща проверка от предишна оценка за покачване с 1,8%).

По-слабото показване на стопанската система в края на годината се дължало на понижаване на промишленото, минно-добивното и селскостопанското произвеждане. Промишленият бранш се сви с 2,8% (след покачване с 1,3% през третото тримесечие), в миннодобивната сфера беше отчетно намаляване с 0,9% (след напредък с 1,6% преди това), както и при производството на електричество и при добива на природен газ (понижение с 4,1% след покачване с 1,3% през третото тримесечие), споделя още Националното радио.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР