Растежът на косата и скоростта на целия процес зависят от

...
Растежът на косата и скоростта на целия процес зависят от
Коментари Харесай

Натурални методи, с които да стимулираме растежа на косата си

Растежът на косата и скоростта на целия развой зависят от доста фактори. За да получите дълга коса, първо би трябвало да сте търпеливи. Косата се удължава приблизително с 1-2 см за един месец. Второ, би трябвало да методите сложно към действието: да се грижите за вярното хранене, да употребявате подобаваща козметика и грижа за скалпа. 

Нашите баби и прабаби, които не са имали достъп до необятна гама от хранителни добавки и софтуерно усъвършенствана козметика, също имаха своите потвърдени способи да получат дълга, красива блестяща коса.

1. Масаж на главата за напредък на косата

Масажът на скалпа може да ви помогне да се отпуснете и да облекчите напрежението, само че също по този начин може да помогне за поощряване на растежа на косата. Едно изследване прави оценка успеваемостта на 4-минутни ежедневни разтривки на скалпа. След 24 седмици откривателите откриват, че участниците в опита имат по-гъста коса, в сравнение с първоначално. Въпреки че изследването не открива забележима разлика в растежа на косата се счита, че масажът на скалпа може да помогне за разширение на кръвоносните съдове под кожата. Това от своя страна може да докара до по-дебела, здрава коса, която не се къса и се поврежда по-рядко. 

2. Домашни смеси за напредък на косата

Алое е вълшебна съставна част, употребена за лекуване на разнообразни кожни болести. Но също по този начин има свойства, стимулиращи растежа на косата. Алое прави това, като отпушва порите и също по този начин оставя скалпа ви да се усеща обновен. Чист гел от алое вера може да се ползва върху скалпа даже няколко пъти седмично. Друга cudesна съставна част е лимонът, който е богат на витамин С. Тази съставна част може да подтиква растежа на косата и да поддържа скалпа ви здрав. Нанасянето на лимонен сок 10-15 минути преди измиване на косата може да свърши чудесна работа. Лимоновото масло е дейно и за поддържане на здрав скалп.

3. Диета за по-бърз напредък на косата

Включването на избрани храни във вашата диета може да помогне за ускорение на растежа на косата. Какви витамини са виновни за по-бързия напредък на косата? От значително значение е да ядете храни (или добавки, в случай че имате проблеми с вярното хранене), които съдържат омега-3 мастни киселини, цинк, витамини С и Д и желязо.

Витамин А е нужен на тялото за производството на вещество, наречено себум. С прекомерно малко себум, скалпът може да се раздразни или сърби, а косата може да стане суха и чуплива. Витамин С е антиоксидант, който оказва помощ на организма да всмуква желязото и подкрепя производството на колаген. Боровинките, кивито, сладките картофи и портокалите са положителни източници на витамин С. Витамин Д е от значително значение за здравословното размножаване на клетките. Витамин Е би трябвало да се приема за отбрана на косата от увреждане от слънцето, тъкмо както вършиме с кожата си. Цинкът оказва помощ за контролиране на равнищата на ДХТ (дихидротестостерон) в тялото, хормон, за който е известно, че предизвиква косопад

Забранените съставки включват газирани питиета, солени закуски и алкохол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР