Расте вероятността Европа да преживее значително по-топла зима от обикновено,

...
Расте вероятността Европа да преживее значително по-топла зима от обикновено,
Коментари Харесай

Прогнозират топла зима в Европа: Високи градуси през декември, валежи през януари

Расте вероятността Европа да преживее доста по-топла зима от нормално, а това може да понижи търсенето на горива за отопление, написа Инвестор. 
Прочетете още
Прогнозата е генерирана от Европейската работа за климатични промени „ Коперник “ и демонстрира най-малко 50% възможност цяла Европа да преживее температури много над междинните сред декември и февруари. Страните в Европейски Съюз и отвън съюза имат 60-70% възможност да надвишават междинните исторически температури от последните три десетилетия.

Учените от „ Коперник “ актуализираха сезонната си прогноза, употребена от фермери, застрахователни компании и компании за комунални услуги за да се приспособят към затоплящата се планета. Необичайно високите температури може да подтиснат цените на природния газ с наближаването на зимата и да обезпечат известно икономическо облекчение за европейците. 

Програмата „ Коперник “ употребява милиарди измервания от спътници, кораби, самолети и метеорологични станции в целия свят за месечните и сезонните си прогнози. Заедно с Европейската галактическа организация „ Коперник “ играе централна роля в напъните на Европейски Съюз за 16 милиарда евро да изпревари климатичните промени посредством тъкмо прогнозиране. Тя към този момент е най-големият снабдител на климатични данни в света.

Данните сочат още, че в огромна част от Северна, Централна и Южна Европа има възможност сред 40% и 50% за доста повече превалявания през януари следващата година. 

В Съединени американски щати североизточното и западното крайбрежие евентуално ще преживеят доста по-високи температури от нормалните. Във Флорида и югоизточните щати има възможност сред 60% и 70% за превалявания доста над междинното ниво сред декември и февруари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР