Расте пазарът на недвижими имоти и в шестте най-големи града

...
Расте пазарът на недвижими имоти и в шестте най-големи града
Коментари Харесай

Търсенето на имоти в София е с ръст от 37% за последната година

Расте пазарът на недвижими парцели и в шестте най-големи града в страната, които дружно генерират 38% от всички покупко-продажби за полугодието - с два процентни пункта повече спрямо преди две години.

На най-големия пазар - в София, растежът е 23.4% до 16 419 покупко-продажби.
Полугодието се дефинира като най-силното за брокерите от 2009 година насам.

Костинброд, който е на 15 минути от метростанциите " Люлин " и " Сливница ", е индикативен за разрастването на огромните градове по периферията, частично около желанието на хората да живеят по-близо до природата. Допълнителен фактор за това са и трудовите мигранти, които идват да работят в огромния град и за по-евтино купуват парцели в периферните му селища.

Мигриращите към София купуват в Перник и там растежът на покупко-продажбите за полугодието е 23%, а в Ихтиман - съвсем 28%.

 За българина инвестицията в неподвижен парцел е най-важната и когато може, прави първо нея. Алтернативните вложения – да вземем за пример в новите криптовалути, са последваща стъпка, разяснява пред Радио София брокерът Анас Хамид .

Допълнителен фактор за вложенията в парцели са положителните условия за ипотечни заеми, които дават банките.

Според Хамид и в този момент хората се боят да купуват „ на зелено “, само че се притеглят от преференциалните цени . В напълно начален стадий цената може да е с до 20% по-изгодна, в сравнение с след Акт 16.

След първичния потрес при появяването на пандемията хората по-смело купуваха парцели. Парцели за строителство и къщи към града са доста търсени и множеството са изкупени , добави брокерът. В същото време продължава търсенето на жилища в града – на добра отзивчива локация в добре устроени квартали.

В София растежът на пазара на парцели е към 37% спрямо предходната година .
Най-търсени са южните и източните региони – „ Борово “, „ Манастирски ливади “, „ Красно село “, „ Хладилника “, „ Хиподрума “, а също по този начин „ Кръстова вада “, „ Младост “, „ Изгрев “, „ Дианабад “ и други.

Във всички квартали има търсене . Хора, което са живели в „ Надежда “ или „ Люлин “, търсят за инвестиция парцел в същия квартал “, означи Хамид. „ Овча купел “ също става много прелъстителен регион и поради метрото.

Чуйте диалога на Елмира Джома с Анас Хамид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР