„Расте броят на колегите, които се разболяват. Дежурствата са по-кошмарни

...
„Расте броят на колегите, които се разболяват. Дежурствата са по-кошмарни
Коментари Харесай

Д-р Десислава Кателиева, Спешна помощ: Гавра с труда ни е да се разхлабват мерките!

„ Расте броят на сътрудниците, които се разболяват. Дежурствата са по-кошмарни от тези през ноември. Вълната от пациенти е по-висока “. Това показа пред БНР доктор Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.

Тя акцентира, че в лечебните заведения няма места, тъй като другояче пациентите няма да чакат с часове, с цел да бъдат настанени в лечебните заведения.

„ Пациентите с COVID-19 постъпват в болница с дихателна непълнота, за тях е нужно легло за кислородотерапия. А какво вършим с пациентите с тежка клиника, които са с негативни проби?... Лавината от заболели пациенти върви с лавина от такива, които са с затруднения след прекаран COVID-19, от такива, които месеци наред не са посещавали персонален доктор. Всичко това се стоварва върху нас и би трябвало да се опитаме да огреем на всички места. И най-после се прибираш у дома и чуваш по новините, че се разхлабват ограниченията... Повече от безконтролно е при пик на пандемия при нас да се приказва, че всичко е наред и да се разхлабват ограниченията... Това е подигравка с труда ни “.

В предаването „ Нещо повече “ доктор Кателиева добави:

„ Страшно е да изпадаш в обстановка да избираш на кого да окажеш помощ и на кого - не... Влизаме в интервал на безвремие. Предстоят избори. Тепърва ще се сформира парламент, държавно управление. Новият министър, който и да е той, няма да може незабавно да влезе в ролята си. Ще би трябвало време да се ориентира в обстановката и да разбере, че заповедта от 1-ви април е съществена неточност, и че би трябвало да я анулира. През това време ще сме принудени да одобряваме лавината от пациенти, част от които са били заблудени, че всичко е наред “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР