Ръстът на заразените с коронавирус в Германия може да бъде

...
Ръстът на заразените с коронавирус в Германия може да бъде
Коментари Харесай

Предупреждение: Ситуацията с Covid-19 в Германия може много да се влоши

Ръстът на инфектираните с ковид в Германия може да бъде доста по-сериозен без предприемането на контрамерки, съобщи в четвъртък върховен чиновник на института по инфекциозни заболявания " Робeрт Кох ", представен от Ройтерс.

Пандемията може да доближи скорост на възпроизводство (коефициента, прочут като " R " ) от 3 до 4 без въвеждането на строги ограничения (един притежател на ковид да болести други трима или четирима), до момента в който сега равнището на възпроизводство в Германия е към 1, предизвести на виртуална конференция ръководителят на звеното за наблюдаване на института - Уте Рексрот.

Тя сподели, че броят на случаите може да не се усилва толкоз стръмно, колкото през октомври, заради новите ограничения за блокиране, само че може и да се дължи на тестването в лабораториите, които доближават своя потенциал.

Уте Рексрот означи, че сега има висока периодичност на Covid-19 при възрастовата група сред 10 и 19 години.

Процентът на инфектирани с Covid-19 се усилва и Германия би трябвало да бъде готова за утежняване на обстановката, съобщи и президентът на института " Робeрт Кох " доктор Лотар Вилер.

Той акцентира, че непрекъснатият огромен брой случаи на ковид значи, че страната би трябвало да чака лечебните заведения да доближат лимитите си за потенциал.

Въпреки това, разяснявайки прелюдия от началото на месеца непълен локдаун в страната, доктор Вилер сподели: " Ние проучваме числата всеки ден. Виждаме известно плато при новозаразените. Нека изчакаме и ще забележим. Ще облекчим ограниченията, само че до каква степен те ще бъдат облекчени зависи от това какъв брой всички ние следваме ограничаващите правила ".

Той чака новите рестриктивни правила, целящи да забавят разпространяването на пандемията в Германия, да останат в действие за дълго време, защото имунизацията ще отнеме време и е евентуално ще има неконтролирано разпространяване на Covid-19 в някои елементи на страната.

Междувременно немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи пред берлинския ефирен оператор RBB, че чака рестриктивните мерки, наложени за преодоляване на пандемията, да продължат и през зимата, като животът евентуално няма да се възстановява през декември или януари, даже в случай че има спад на броя на зараните.

" Не виждам да се организират събития с повече от 10 или 15 души тази зима ", означи Йенс Шпан.

Германия заяви за 21 866 нови случая на ковид в четвъртък, което докара до общо 727 553 от началото на пандемията. Това съставлява дневен скок назад над прага от 20 000 след четири следващи дни под него, до момента в който броят на умрелите набъбна с 215 до 11 982, съгласно последните данни на Института " Робeрт Кох ".

Канцлерът Ангела Меркел и водачите на немските райони би трябвало да се срещнат в понеделник, с цел да преразгледат дали частичните ограничения за блокиране, наложени на 2-ри ноември, са били задоволителни, с цел да забавят внезапното повишаване на новите инфекции, които рискуват да затрупат със инфектирани лечебните заведения в страната.

Меркел съобщи в четвъртък, че има надеждни сигнали, че може би на хоризонта се вижда ваксина против ковид, само че предизвести, че това ще отнеме време. Тя отхвърли да каже дали Германия може да разреши на питейни заведения и заведения за хранене да отворят още веднъж през декември.

" Всички би трябвало да сме рационални, би трябвало да стигнем до 50 случая на 100 000 души в продължение на 7 дни ", сподели тя в отговор на въпрос дали частичният локдаун ще завърши в края на ноември Понастоящем това число обаче е 139 на 100 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР