Ръстът на ранните заявки за следване в Нидерландия през следващата

...
Ръстът на ранните заявки за следване в Нидерландия през следващата
Коментари Харесай

Ранните кандидатури за следавне в Нидерландия бележат ръст от 80%

Ръстът на ранните поръчки за следване в Нидерландия през идната академична година е над 80%, оповестиха от компания " Интеграл " - уредник на форума " Световно обучение ", който тази есен се организира за 42 път в София (на 9 и 10 октомври), Пловдив (на 11 октомври), Бургас (12 октомври) и Варна (13 октомври).

Данните са от към този момент извършения виртуален формат на ревюто през септември. Специалностите в Нидерландия, към които българските зрелостници са се насочили следващата година, са " Компютърни науки ", " Бизнес и мениджмънт ", " Гейм дизайн ", " Анимация ", " Психология ". Дестинацията запълни нишата, която се отвори след Брекзит и отпадането на студентските заеми във Англия.

В листата на топ три най-търсени дестинации за висше обучение в чужбина са Нидерландия
преди всичко, Германия на второ и Англия на трето място, като единствено ¼ от претендентите фиксират избора си върху една страна. Нова дестинация по данни на " Интеграл " е Белгия. Интересът към образование в тази страна е близо пет пъти по-висок по отношение на миналата година. Държавата притегля интереса с наличните си такси (962 евро за бакалавър и за множеството магистърски програми), опцията да се избира научен или на практика профил, както и предлаганите стратегии на британски език като " Медии и връзки ", " Компютърни науки ", " Бизнес и Икономика ", " Туризъм ".

След Брекзит се следи и забавна наклонност на усилване на интереса към университетите в Съединени американски щати, оповестиха от " Интеграл ". Цената на следването там се изравни с тази в
Обединеното кралство, а в някои случаи даже е по-ниска. В същото време качеството на
висшето обучение в Съединени американски щати продължава да държи оптимално високо равнище.

Българите се интересуват и от образование в Харвард, заяви Николай Христанов, съветник за висше обучение в " Интеграл ". В момента в Харвард учат 25 българи, сочи обществената информация на световноизвестния университет. " Първото, което споделяме наложително на нашите клиенти с интерес към образование в Харвард е, че това е една доста взискателна задача. Само за сведение - за 2021 година там са кандидатствали над 50 000 души, а признатите са малко над 2000 ", добави Христанов. Кандидатстването и приемът се реализират на база документи, като Харвард е част от университетите, за които отпадна условието претендентите да дават документ за сполучливо положен SAT, в резултат на пандемията. Идеалният претендент за Харвард би трябвало да има отличен научен профил, интензивно присъединяване в качествени учебни и извънкласни планове, мотивация, отдаденост, целенасоченост.

Най-висок е ползата към компетентност Бизнес, стопанска система и финанси, следвана от Компютърни науки и осведомителни технологии на второ място и Изкуство и дизайн на трето място. В топ 10 са още: Медии и връзки, Хуманитарни науки, Политика и интернационалните връзки, Инженерни и естествени науки, Математика, Право, Туризъм. Съществува интерес и към специалности като Mедицина, Eзик и литература. Повяват се и нови желания, които са отсъствали до момента, като Физиотерапия, Музика и вокално пеене, Обработка и технология на храните.

На форума, който ще се организира този уикенд (9-10 октомври) в постройката на Международното
бизнес учебно заведение в София, ще вземат участие 30 образователни заведения от целия свят, в това число 4 от Съединени американски щати, 6 от
Нидерландия, 8 от Англия, 6 от Швейцария, както и от Белгия, Австрия, Германия,
Кипър, Испания, България.

За първи път у нас ще се показват със свои щандове четири влиятелни американски университета: University of Connecticut, Pace University, Arizona State University и Simmons College. Някои от тях оферират до 50% отстъпка от таксите за образование.

Сред институциите, които гостуват за първи път, изпъква и швейцарският Ecole hôtelière de
Lausanne (EHL), който заема челна позиция измежду университетите по ръководство на
хотелиерството (QS World University Rankings 2019, 2020 и 2021 г.), а неговият гастрономически
ресторант Le Berceau des Sens е единственото образователно заведение в света, което има
звезда Мишлен. Престижът на швейцарското обучение в областта на хотелиерство и
туризъм се добавя и от присъединяване на 4 учебни заведения от групата на Swiss Education Group, които
също са класирани в топ 10 на класацията QS.

Предварителната регистрация за присъединяване в ревютата в София, Пловдив, Варна и Бургас се
прави.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР