Ръст на оборота, подобрена производителност и разкриване на нови работни

...
Ръст на оборота, подобрена производителност и разкриване на нови работни
Коментари Харесай

Европейската банка подава ръка на бизнеса

Ръст на оборота, усъвършенствана продуктивност и откриване на нови работни места подсигурява програмата " Подкрепа за дребния бизнес " на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Това заяви Мирослав Стоянов, управител на програмата за България.

Той показа платформата на първия от поредицата районни конгреси „ Искаш бизнесът ти да пораства? Ние имаме ноу-хау “, който се организира в Пловдив. Проявата се провежда в партньорство с Министерството на стопанската система и община Пловдив.

Мирослав Стоянов цитира данни от изследване измежду европейски компании, осъществили план по програмата, съгласно което 68% от компаниите са повишили стокооборота си приблизително с 30% една година по-късно. 56% са подобрили продуктивността си приблизително с 26%, а 51% са нараснали личния състав си с 23% за същия интервал.

Той посочи, че в България сходни данни няма, защото от старта на програмата не е минала година. За това време са утвърдени 25 плана, 15 други са в развой на разглеждане, отпуснати са 200 000 евро като безплатна помощ по планове на обща стойност 300 000 евро.

Чрез програмата " Подкрепа за дребния бизнес " компаниите получават локална и интернационална експертна помощ за развиване и напредък в разнообразни области като тактика, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна успеваемост и други Имате ли концепция или проблем, елате да ги обсъдим дружно и сигурно ще намерим решение, акцентира Стоянов. Мениджърът добави, че утвърждението на плана се получава не по-късно от месец след първата среща с представители на програмата. А месец след привършване на плана банката изплаща грантовата сума, която е тъкмо 67% от цената на плана.

За да бъдат утвърдени, фирмите, които аплайват, би трябвало да са частни, български, да имат годишен оборот до 50 млн. евро и балансово число до 43 млн. евро и под 250 чиновници. Изисква се и най-малко двегодишна бизнес история. Програмата работи с компании в съвсем всички браншове, като се изключи военната активност или произвеждане, тютюн, хазарт и финансови услуги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР