Расистки скандал в руския футбол. Третодивизионният Торпедо Москва прекрати договора

...
Расистки скандал в руския футбол. Третодивизионният Торпедо Москва прекрати договора
Коментари Харесай

Скандал в Русия: Отбор разтрогна с тъмнокож заради фенски натиск

Расистки скандал в съветския футбол. Третодивизионният " Торпедо " Москва приключи контракта на младежа Ервин Ботака-Йобома единствено 6 дни след неговото привличане. Причината: цветът на кожата му, станал причина за митинги на почитателите и закани към управлението.

Една от фракциите - " Запад-5 Ултрас " написа в обществената мрежа " Вконтакте ": " Черното може и да е в цветовете ни, само че всички в нашите редици са бели ".

В резултат " Торпедо " разтрогна с Йобома, само че управлението на столичния клуб изясни, че става въпрос за " финансово решение ".

" Съжаляваме, че прехвърлянето на Ервин Ботака-Йобома провокира такава остра реакция. Заявяваме, че трансферната ни политика следва нашите правила, обичаи и спортни правила. Прекратияването на контракта на Йобома е напълно и единствено по финансови аргументи. ", пишат от клуба.

" Предложихме на Ервин Ботака договор, тъй като бе свободен сътрудник. На 17 юли 2018 обаче получихме писмо от предходния му клуб с искане за отплата. Това ни накара да се откажем от играча. "

Случилото се с Йобома, който е роден и израстнал в Русия, само че има африкански корени, провокира гневната реакция на Александър Зотов - президент на Руския съюз на футболистите:

" В страната ми има и лимитирани хора. Имаше промени в настройката след международното състезание, само че към момента има една група идиоти... "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР