Расистки скандал в английския футбол! Шефът на местната асоциация Грег

...
Расистки скандал в английския футбол! Шефът на местната асоциация Грег
Коментари Харесай

Шефът на английския футбол подаде оставка заради расистки коментар

Расистки скандал в британския футбол! Шефът на локалната асоциация Грег Кларк подаде оставка, откакто употребява фразата " цветни играчи " по време на онлайн съвещание на парламентарната комисия по цифрови технологии, просвета, медии и спорт.

Кларк отговаряше на въпрос, обвързван с хомосексуалните футболисти и обидите по техен адрес. Тезата му гласеше, че на сходен напън в обществените медии са подложени също по този начин състезателките в женския футбол и тъмнокожите играчи.

Въпреки че по-късно се извини за думите си, той бе заставен да се отдръпна от поста. Предстои процедура по желание на нов президент на централата.

" Питър МакКормик ще заеме краткотрайно управителния пост във Футболната Асоциация. Бордът стартира търсенето на нов началник, който ще бъде назначен в близко бъдеще. ", оповестиха от британската футболна централа.

Редица звезди от Висшата лига, измежду които националът Тайрън Мингс от " Астън Вила ", към този момент приканиха мястото на Кларк да бъде заето от негър, защото това би отправило мощно обръщение и би било знак за развиване в вярната посока.

Междувременно организацията Kick It Out, чиято задача е битката с расизма в спорта, осъди изявлението на Кларк и акцентира, че мястото на сходни мнения е в историята.

Our response to comments made today by Greg Clarke at the DCMS Select Committee
— Kick It Out (@kickitout)

63-годишният Кларк беше един от най-острите критици на държанието на почитателите по време на мача България - Англия на ст. " Васил Левски ". Заради маймунски звуци и обидни викания от трибуните страната ни беше осъдена с два мача без аудитория и санкционирана със 75 000 евро за расизъм.

Управлението на Кларк продължи повече от 4 години. Той встъпи в служба на 4 септември 2016 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР