Расистки скандал се разрази на мача от Лига Европа между

...
Расистки скандал се разрази на мача от Лига Европа между
Коментари Харесай

Претенции за расистки обиди от Рейнджърс след отпадането

Расистки скандал се развихри на мача от Лига Европа сред Рейнджърс и Славия (Прага). Мениджърът на шотландския първенец Стивън Джерард, твърди, че халфът на отбора Глен Камара е обиждан на расистка основа от играча на Славия Ондржей Кудела и прикани УЕФА да проверява случая.

Чехите завоюваха с 2:0 на реванша в Глазгоу и с общ резултат 3:1 се класираха за четвъртфиналите в шампионата.

" Камара ми сподели, че е обиждан на расистка основа. Ядосан съм. Познавам Глен и му имам вяра на 100 %. Ако желая да кажа нещо на някого на терена, за какво би трябвало да затулям устата си и да му шушукам в ухото? Сега е ред на УЕФА и се надявам, че казусът няма да бъде заметен под килима ", сподели Джерард.

От чешкия клуб отхвърлиха обвиняванията и на собствен ред се оплакаха, че Кудела е бил измъчван в тунела след мача. Защитникът на Славия е безапелационен, че репликите му към финландския халф, който е тъмнокож, не са били расистки.

" Славия изрично отхвърля отвратителните обвинявания в расизъм. След края на мача Камара удари Кудела с пестник в главата в наличието на треньора на Рейнджърс Стивън Джерард. Дори представителите на УЕФА, които също бяха там, останаха шокирани от това държание ", обявиха от пражкия клуб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР