Рано тази сутрин Русия е атакувала отново южната украинска Одеса

...
Рано тази сутрин Русия е атакувала отново южната украинска Одеса
Коментари Харесай

Русия поднови атаките срещу Одеса: Най-малко трима души са ранени

Рано тази заран Русия е атакувала още веднъж южната украинска Одеса област с ракети и дронове камикадзе, споделиха украинските военновъздушни сили, представени от ДПА, оповестяват Българска телеграфна агенция.

Задействали са се системите за противовъздушна защита в региона и над едноименния пристанищен град, осведоми рано сутринта украинският информативен портал " Украинска истина ", като се базира на военновъздушните сили и регионалната военна администрация.

Съобщено беше за няколко детонации в Одеса.

Областният шеф Олег Кипер заяви в " Телеграм ", че минимум трима души са ранени при офанзивата против град Одеса.

" В резултат на вражеското нахлуване на Одеса породиха няколко пожара от паднали парчета от ракети. Стъклата на прозорците на постройките се пръснаха от въздушната вълна ", сподели Кипер, представен от Ройтерс.

Украинските въоръжени сили оповестиха, че са свалили всички 15 дрона и осем ракети с морско базиране " Калибър ", с които Русия е атакувала пристанищния град.

Общежитие и супермаркет са потърпевши от падащи ракетни парчета, уточни в обществените мрежи украинското командване. То помести и видеозапис и фотоси, на които огнеборци гасят огромен пожар.

Информацията не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник. За момента няма коментар от страна на Русия.

След като през юли Русия разгласи отдръпването си от съглашението за транспорт на украинско зърно, украинските черноморски пристанища, основно тези към Одеса, бяха подложени на масирани офанзиви. Оттогава пристанищните уреди и самият град бяха обстрелвани няколко пъти, напомня ДПА.

Одеса е най-голямото пристанище и военноморска база на Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР