Рано сутринта вчера руският президент Владимир Путин обяви в телевизионния

...
Рано сутринта вчера руският президент Владимир Путин обяви в телевизионния
Коментари Харесай

Русия започна офанзива в Украйна

Рано сутринта през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин разгласи в телевизионния ефир " специфична военна интервенция в Донбас ". По-рано сепаратистките водачи на Донецк и Луганск изпратиха обособени писма до Путин с молба да " им помогне да отхвърлен експанзията на Украйна ". Руският водач акцентира в изказването си, че " проектите на Москва не включват окупацията на украински територии ".

В отговор Украйна вкара военно състояние и прекъсна дипломатическите връзки с Русия. Русия нападна " военната инфраструктура " и граничната защита на Украйна. Това разгласи президентът Володимир Зеленски, откакто медиите оповестиха за голям брой гърмежи в разнообразни украински градове малко след изказването на Путин. По-късно Зеленски внесе в Народното събрание на страната проектозакон за обща готовност.

Руското министерство на защитата съобщи, че цивилното население на Украйна не е в заплаха. Според ведомството " съветските военни не нанасят никакви ракетни, въздушни или артилерийски удари по градовете на Украйна и всички цели са от извънредно боен темперамент ". " Продължителността (на операцията) ще се дефинира от нейните резултати и нейната целенасоченост. Тя ще бъде избрана от главнокомандващия " въоръжените сили, президента Владимир Путин, сподели неговият представител Дмитрий Песков на брифинг в четвъртък.

" Нанесени са ракетни и бомбени удари по летища в Бориспол, Озерное, Кулбакино, Чугуев, Краматорск, Чернобаевск, както и по военни обекти на Въоръжените сили на Украйна ", се споделя в известие на страницата на украинския Генералния щаб. " Във връзка с провеждането на антитерористични дейности корабоплаването в Азовско море е прекратено от 4.00 ч. сутринта (01:00 ч. по Гринуич) на 24 февруари до второ разпореждане ", съобщи представител на съветската Федерална организация за морски превоз " Росморречфлот " пред локалните медии.

От Донецк и Луганск обявиха, че бойните дейности са станали по-интензивни и към този момент се водят по цялото продължение на границата сред двете републики и Украйна. Луганската република разгласи обща евакуация към съветска територия, като за тези, които не разполагат със личен превоз, са обезпечени влакове.

Украйна, Беларус и Молдова затвориха въздушните си пространства. Русия също разгласи отчасти затваряне до 2 март в околните до Украйна райони. Множество страни, измежду които и България, приканиха жителите си да изоставен Украйна. В огромните градове се образуваха колони от коли, а в Киев метростанциите се приготвят да служат като бомбоубежища.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР