Рано е да се правят изводи за това кои държави

...
Рано е да се правят изводи за това кои държави
Коментари Харесай

Анализатор: Как Крим спаси Русия от последствията на пандемията

Рано е да се вършат заключения за това кои страни ще преминат с най-малка загуба през пандемията от ковид, която обхвана света, само че някои промени към този момент пристигнаха като изненада. Това написа в собствен коментар анализаторът Дмитрий Минин, представен от "Поглед инфо ".

Вижте останалата част от разбора:


Наскоро доста „ експерти” на Запад предвидиха злополука в Русия, както и в Китай, както в опазването на здравето, по този начин и в стопанската система. Сега те заедно минаха към пояснения за какво тези страни по-лесно ще минат вирусната рецесия, в сравнение с водещите западни сили.

За страдание, вместо неутрален разбор, който би оказал помощ на Запада да черпи потребен опит от събитията от последните седмици, доминира нещо друго.

Отначало западните медии настойчиво поддържаха обстоятелството, че мащабът на бедствието в Русия е по-голям от техния, само че се крие. Когато специалистите потвърдиха, че това не е по този начин, беше открита чудотворна ваксина БЦЖ против туберкулоза, която сякаш покачва имунитета против новия вирус в страните от някогашния източен блок.

Видите ли, развитите страни не се нуждаели от нея и тя е била единствено за „ мизерниците “ от Източния блок, които в този момент, с помощта на нея, извадиха „ благополучен лотарен билет “. Между другото, учените към момента не са стигнали до безапелационен извод по въпроса за успеваемостта на БЦЖ.

Тогава в информациозното пространство се разпростра към този момент нормалната акция, че Русия, видите ли, провокира суматоха на Запад, разпространявайки дезинформация за разпространяването на КОВИД-19 там.

САЩ настойчиво се стремят да включат във всички интернационалните пандемични резолюции споменаването, че това е „ китайски вирус “. Правят се опити да се цензурират всички приказки за изкуствената природа на вируса, за неговото развиване в американските лаборатории.

Само няколко акцентират, че е парадоксално, че Русия просто се оказа по-добре готова за тестването, с помощта на дискриминационните ограничения, които груповият Запад употребява против нея през последните пет години.

С течение на годините Русия усилва своята автономност във всички съществени области на поддържане на живота. Това е изключително видимо при обезпечаването на храни, където стратегиите за заменяне на вноса направиха допустимо компенсирането на съвсем всички западни доставки.

Поради климатичните аргументи зависимостта на съветския пазар от вноса на плодове и зеленчуци също не е сериозна - тези доставки идват от южна посока, откъдето не се чакат наказания или закъснение на вноса. Чуждестранните публицисти, привикнали да разказват празните лавици на руските магазини и опашките в тях, с учудване откриват, че този бумеранг се връща при тях самите. В Русия няма суматоха.

Нека си спомним размера на на съветския пазар от съществени доставки от Запад някъде през 2014 година Лесно е да си представим до какво би довело това през днешния ден, когато на Запад има необятно публикуван дефицит на доста нужни артикули. Може да има голям дефицит на храна, апетит и многомилиардни разноски за премахването му посредством импорт на храна непременно.

Така че обединяването с Крим, което се случи тогава през 2014 година, и което докара до глобите против Русия, я избави в новата историческа “епоха на ковид “. Русия най-сетне в действителност стана самодостатъчна в доста връзки и това е доста по-подходящо за страна, която твърди, че е велика мощ. Вирусът щеше да пристигна при нас при всяко състояние, само че през днешния ден всички разноски на Русия за Крим се изплащат. Това се случи безусловно пред очите ни.

Пребиваването на страната в мобилизационно положение, вследствие на непрекъснат напън върху нея извън, даде опция за по-ефективно реагиране на провокациите на времето и в управническо отношение. Освен това общата рецесия на международната система, породена от пандемията, към момента е надалеч от кулминационната точка. Русия би трябвало да бъде готова за идващите решителни стъпки. За благополучие има от кого да вземе образец. Това е Китай.

Експертите предвиждат през 2020 година спад на Брутният вътрешен продукт на водещите сили до 25%. А на Китай, който към този момент излезе от епидемията и рестартира своята промишленост, дават обещание растеж от 2,5%. Сравнете и двете.

На фона на света това е китайска фантастика! До края на 2020 година Поднебесната империя ще се трансформира в първата стопанска система в света освен по паритет на покупателната дарба (ПЧП), само че и по всяка друга съществуваща методология. Русия, която направи доста през последните години за разширение на връзките си с Китай, има положителни шансове да заеме полагащото ѝ се място в този „ трен на бъдещето “ - в собствен ползи, несъмнено.

Пекин се възползва от рецесията, с цел да се оправи с необятен набор от провокации, пред които беше изправен, което беше мъчно да се направи в естествени условия. Китай изкупи назад доста акции от предприятия, които преди този момент бяха благосъстоятелност на задгранични вложители. Сега китайците интензивно купуват по-евтини активи от развитите промишлености и технологии по целия свят. Китай сподели майсторлъка си за дейно опълчване на новия вид война - биологична.

Проникването на китайската "мека мощ " и въздействието на Пекин на интернационалната сцена се усили заради даването на финансова и здравна помощ на доста страни по света в идващите сложни времена. Вече високата степен на цифровизация на всички аспекти на икономическия и обществен живот в Китай набъбна.

Всички действия на чужденците се поемат под ефикасен надзор. Всички противозаконни емигранти бяха разпознати, доста от тях бяха изгонени от страната. Младежките митинги в Хонконг бяха изцяло спрени и въздействието на държавното управление на КНР там набъбна доста.

Китай изгони от живота си последните детайли от архаиката, които бяха респект към традицията, само че попречиха напредъка и служеха като обект за рецензии от Запада.

Страната одобри пакетно законодателство, което доста стяга санитарните и хигиеничните стандарти. Улавянето и развъждането на диви животни, продажбата им и потреблението на храна са изцяло неразрешени (и в края на краищата в тази област са били заети до 14 милиона души, а към 50 милиарда $ са били в оборот). Всички тези решения ще доведат до увеличение на вноса на храни в Китай, което отваря вероятности за съветските селскостопански производители.

Русия би трябвало да работи еднообразно уверено. За нея сериозен прогрес би било въвеждането на прогресивна канара на данъчното облагане, която съществува в целия свят и се смята за незаместим признак на актуалната обществена страна. Освобождаването на хората с ниски заплати от налог въобще и въвеждането на 50% ставка върху персоналните приходи на свръхбогатите (не се броят инвестициите) може да стане действителност и при нас.

Искането на популацията за заслужено систематизиране на тежестта за превъзмогване на рецесията е по-голямо от всеки път. Олигарсите са изтласкани от властта или шокирани от експлоадирането на рецесията. Възможно е да няма втори сходен исторически късмет за прекосяване към прогресивна данъчна система. И най-после, това е чисто и просто заслужено - също толкоз заслужено, както и обединяването на Крим с Русия.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР