Ранното остаряване е един от най-големите страхове на жените днес

...
Ранното остаряване е един от най-големите страхове на жените днес
Коментари Харесай

4 трика против бръчки по шията и ръцете

Ранното остаряване е един от най-големите страхове на дамите през днешния ден – по тази причина ви представяме 4 трика срещу бръчки по шията и ръцете. Доказано е, че честото излагане на слънце и замърсяването от околната среда имат негативен резултат върху кожата, причинявайки старешки петна, бръчки и други признаци на прибързано стареене. Освен да се грижите за кожата на лицето си, е значимо да обърнете внимание и на други зони, като врата и ръцете, и да отделите време за тях.

Вижте тези 4 трика срещу бръчки по шията и ръцете.

В битката за хубост на кожата множеството от нас са склонни да се концентрират върху всички типове процедури за лице; това обаче не е единствената област на тялото, която отразява нашата възраст и по тази причина е значимо да се научим да обръщаме внимание и на други елементи на тялото. Вратът и ръцете постоянно са тъкмо тези „ забравени “ зони при осъществяването на процедури срещу стареене, само че на вятъра. Тези зони имат доста деликатна кожа, която, без да получи нужните хранителни субстанции, може елементарно да загуби разтегливост.

Въпреки, че в даден миг от живота ще би трябвало да се научим да одобряваме физическите признаци на стареенето, като бръчките, има някои лекувания, които могат да оказват помощ за закъснение на появяването им, тъй че да изглеждаме млади по-дълго. Независимо, че комерсиалните артикули стават все по-популярни, има някои доста ефикасни и налични естествени други възможности. Искате ли да знаете за тях?

Мляко и мед за битка с бръчките.

 срещу бръчки

Както млякото, по този начин и медът имат невероятни свойства и се употребяват в грижата за кожата от антични времена. Млякото предизвиква дълбокото разчистване на кожата, което улеснява премахването на мъртвите кафези и тъмните петна. Докато медът се смята за чудесна съставна част за естествено хидратиране на кожата и увеличение на способността й да се регенерира.

Съставки:

1 чаена лъжичка захар (5 g)

½ чаша мляко (125 ml)

2 супени лъжици мед (50 г)

Смесете млякото със захарта и по-късно ги нанесете с четка върху кожата на шията, гърдите и ръцете. Оставете да работи 20 минути и по-късно нанесете тъничък пласт мед, изчакайте още 20 минути и изплакнете с топла вода. Повтаряйте тази процедура един път или два пъти седмично.

Лечение със зехтин.

Антиоксидантните свойства на зехтина, съчетани с високото наличие на незаменими мастни киселини, го вършат отличен съдружник в битката против признаците на стареене. Има способността да стопира действието на свободните радикали върху кожата, да овлажнява и усъвършенства нейната разтегливост.

Съставки:

½ чаша екстра върджин зехтин (125 ml)

1 супена лъжица захар (10 г)

Въпреки че можете да употребявате и чист зехтин, в този случай предлагаме да го смесите със захар, с цел да създадете пилинг резултат. Нанесете с гальовен кръгообразен масаж към шията и гърдите, и втрийте непотребното количество в кожата на ръцете. Измийте със студена вода след 30 минути.

Рецепта с папая.

 срещу бръчки

Папаята е плод с невероятни изгоди за здравето и кожата. Редовната му приложимост оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото и забавя процеса на стареене. Когато се ползва непосредствено върху кожата, папаята ще помогне за хидратиране на кожата и ще понижи резултатите на свободните радикали. Благодарение на тези свойства, честата приложимост на този плод е положително решение за попречване на ранните бръчки.

Съставки:

1 комат зряла папая

1 супена лъжица смлени овесени ядки (10 г)

Пюрирайте парче зряла папая и го смесете с овесените ядки, с цел да извършите гладка паста. Разнесете задоволително количество към шията и оставете да работи 20 минути. Останалата примес можете да употребявате за масаж на ръцете.

Лекарство с витамин Е от авокадо.

Малко естествени медикаменти могат да съперничат на авокадото в предотвратяването на ранните бръчки. Този зелен плод е източник на антиоксиданти и етерични масла, които подхранват кожата и понижават напрежението от околната среда. За да подсилите и допълните потребните му свойства, си коства да добавите към него витамин Е, който е нужен за производството на колаген и еластин, даже и в най-чувствителните зони.

Съставки:

1 зряло авокадо

1 капсула витамин Е

Намачкайте зрялото авокадо и прибавете капсулата витамин Е. Вземете задоволително количество от получения крем и го нанесете към шията и деколтето, съпроводено с гальовен масаж. Нанесете върху ръцете си и оставете продукта да работи най-малко половин час. В идеалния случай, за оптимални резултати, повтаряйте тази процедура 2 пъти седмично.

 infomax-logo-50-15-HW  

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР