Рамката на проектобюджета на община Русе за тази година нараства

...
Рамката на проектобюджета на община Русе за тази година нараства
Коментари Харесай

Проектобюджет 2022 на Община Русе расте до 187.8 млн. лв.

Рамката на проектобюджета на община Русе за тази година нараства от 160 376 899 на 187 798 033 лв.. В съпоставяне с 2020-а финансовият бюджет е повишен с близо 5 млн. лева, а средствата от страната за делегирани от нея действия нарастват от 94 млн. лева на 106 млн. лева, оповестяват от общината. Постъпленията от локални доходи за локални действия също бележи растеж - от 50.8 млн. на малко над 61 млн. лв..

Кметът Пенчо Милков означи, че проектобюджетът е уравновесен след разбор и експертна оценка на общинските доходи и тяхната събираемост, необикновените и сезонни съмнения на приходоизточниците, както и тези, свързани с пандемичната и външнополитическата конюнктура. В разходната част са спазени правилата на изгодност и целенасоченост за реализиране на годишните цели и цели. 

В Проектобюджет 2022 главните цели са свързани с възстановяване на микроградската среда - облагородяване на междублокови пространства поетапно в целия град, създаване на паркинги, ремонт на тротоари, паркове, осветяване, монтиране на пейки и други детайли. Продължава построяването на налична среда и възстановяване на енергийната успеваемост. Предвидени са средства и за огромна стратегия за ремонт на общински жилища. Сред целите е възстановяване на техническата инфраструктура в дребните обитаеми места посредством увеличение на средствата за настоящи поправки. Създаването и поддържането на звено „ Общинска полиция “ е също измежду акцентите в проектобюджета, както и възстановяване на видеонаблюдението в разнообразни елементи на града. Русенската просвета и спорт ще бъдат подкрепени с нарастване на заложените средства, като следва построяването на нов скейт парк за спортуване навън и планиране на велосипедна алея Русе-Николово. 

По отношение на обществената политика предпочитано ще се финансират съществени обществени отговорности: помощи по Наредба 21 на Общинския съвет за еднократна финансова помощ; подкрепяне на родителството; еднократни помощи за второ дете и близнаци; цялостно освобождение на родителите от възнаграждение на такси за деца в детски градини и ясли; следва въвеждането на нова обществена услуга „ Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания “, както и две нови обществени услуги по план „ Център за поддръжка за лица с психологични разстройства “ и „ Център за поддръжка за лица с деменция.

Предстои планът на бюджет за 2022 г.  да бъде импортиран за гласоподаване на изключителна сесия на Общинския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР